Ivana poslala jasnu poruku...!

Dovoljno je 20 zihernadli! Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović odbranila je titulu u Dijamantskoj Ligi u Briselu skokom od 6,70 metara.  Ko se na mleko opeče, i u jogurt duva. . . ! "Gorčina kali čvrst karakter", napisala je Ivana Španović uz prihodnu sliku sa finala u Briselu - preko 20 zihernadli da se ne ponovi londonski scenario.

Ostali sportovi 03.09.2017 | 14:30
Ivana poslala jasnu poruku...!
Ivani je ovo bilo prvo takmičenje posle istorijskog peha na Svetskom prvenstvu u Londonu gde je zbog papirnog broja, koji je nosila na leđima, ostala bez najsjajnijeg odličja.

Posle osvojene medalje na mitingu Ivana je postavila sliku na Tviter nalogu uz jasnu poruku da joj se "greška" iz Londona neće ponoviti. 

"Gorčina kali čvrst karakter", napisala je Ivana uz postavljenu sliku dresa, gde se vidi da je broj dresa zakačila sa nekoliko zihernadli. 

"Ko se na mleko opeče, taj i u jogurt duva".

Tako je i naša Ivana Španović, posle istorijskog peha tokom šeste serije finala Svetskog prvenstva u Londonu, do trijumfa u Dijamantskoj ligi stigla sa daleko više zihernadli nego što se inače koristi.

Najbolja srpska sportistkinja izgubila je medalju sa SP nakon što joj je se otkačio broj sa opreme i napravio trag u pesku znatno iznad traga koji je napravila ona, prilikom doskoka.

Kako joj se ne bi ponovilo isto, iako se londonski scenario nije dogodio nikada u istoriji IAAF svetskih prvenstava, nacionalna rekorderka Srbije i osvajačica devet medalja sa velikih takmičenja iskoristila je više od 20 zihernadli kako bi učvrstila natpis sa svojim imenom na dres, iako nam i dalje nije jasno kako se do sada niko od nadležnih nije setio da ovaj problem reši na neki drugi način.

Završeno je onako kako smo svi želeli - još jednim Ivaninim trijumfom u Dijamantskoj ligi, takmičenju koji čini sezona od 14 prestižnih atletskih mitinga, počev od Dohe 5. maja, pa do velikog finala u Briselu 1. septembra.

Svetska atletska federacija ove sezone obezbedila je premije od 50.000 dolara za svakog šampiona po kategorijama (nagradni fond isti je i za atletičare i za atletičarke), a na putu ka finalu pobeda na svakom od mitinga donosi 10.000 dolara, a potom se premije spuštaju sve do osme pozicije po sistemu 6.000, 4.000, 3.000, 2.500, 2.000, 1.500 i 1.000 dolara.

Na putu ka finalu sezone na "Stade Roi Baudouin" devojke su skakale na mitinzima u Judžinu, Oslu, Lozani i Londonu, a treba reći da je Ivanin podvig značajniji utoliko što zbog povrede lista noge nije mogla da nastupi na prva dva, od ukupno pet mitinga na kojima je bila zakazana njena disciplina.

Zrenjaninka nije imala ni bod posle Judžina i Osla, ali se uključila "na pola trke", pobedila u Lozani pritom povredivši stopalo, jednim skokom u Londonu obezbedila drugo mesto, a potom trijumfovala i na velikom finalu u Briselu sakupivši tako 23 boda od moguća 24 na ta tri mitinga.

To je bilo dovoljno za trijumf u generalnom plasmanu, na putu tokom kojeg je zaslužila nagradu od 76.000 dolara.

Od naredne godine ti brojevi će i fiksirani za opremu naša najbolja atletičarka neće imati razloga da potroši kutiju zihernadli kako bi bila sigurna da joj broj neće opasti s dresa.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar