Vozili pijani, pa privedeni

Najveći broj saobraćajnih nezgoda dogodi se zbog prisustva alkohola u krvi vozača. Na ovo se redovno apeluje, ali nažalost, nije iskorijenjeno. Takvi slučajevi dogodili su se i među javnim ličnostima.

Zabava 25.08.2017 | 07:50
Vozili pijani, pa privedeni
Evo koji poznati su uhvaćeni sa alkoholom tokom vožnje:

Danijela Vranić - 1, 84 promila alkohola u krvi

"Kraljica splavova" Danijela Vranić privedena je 2011. godine u Policijsku stanicu Stari grad na triježnjenje, kada je, poslije odbijanja da zaustavi automobil i svađe sa policajcima, ustanovljeno da je vozila sa 1,84 promila alkohola u krvi.

Pjevačica je, pod dejstvom alkohola, velikom brzinom svojim “džipom“ prošla kroz tri "crvena" svjetla i Kolarčevu ulicu, privremeno zatvorenu zbog slavljenja pobjede odbojkaša, kada su policajci pokušali prvi put da je zaustave kod Studentskog parka.

Ne mareći za njih, ona je velikom brzinom "pobjegla" u pravcu Trga republike i zatvorenim ulicama, prepunim ljudi, stigla do hotela "Balkan" gdje je policija konačno uspjela da je zaustavi na zaprepašćenje prolaznika. Na sreću, prolaznici su uspeli da umaknu pjevačicinom "džipu", te niko nije povrijeđen.

Ipak, pod dejstvom alkohola Vranićeva je vikala na policajce i vrijeđala ih. Ona je u septembru 2012. osuđena na godinu dana uslovno.



Ana Nikolić - 2,03 promila alkohola u krvi

Ona je privedena u novembru 2010. u Policijsku stanicu Rakovica na triježnjenje jer je alko-test pokazao da je vozila sa 2,03 promila alkohola u krvi.

Pjevačica je vrijeđala i patrolu koja ju je zaustavila, prijeteći policajcima da će ih "poslati na Kosovo i u Babušnicu". Na triježnjenju je provela 15 sati.



Vlado Georgiev - 1,67 promila alkohola u krvi

Vlado je 21. marta 2010. zbog vožnje u pijanom stanju priveden u policiju, gdje je proveo 12 sati na triježnjenju. Pošto nije vjerovao u policijski alko-test, na lični zahtjev, što je dozvoljeno zakonom, odveden je i na VMA radi vađenja krvi, ali mu je i tamo potvrđen isti rezultat. Taj predmet je kasnije proslijeđen sudu, a nakon određenog vremena stigla je povratna informacija da je postupak prekinut, bez obrazloženja zbog čega.

Već naredne godine, Georgiev je ponovio isti prekršaj.

Njega su 21. februara 2011. saobraćajci opet zaustavili i tada mu je izmjereno 1,11 promila alkohola u krvi. Za tri godine, pored ova dva veća pijanstva, još najmanje četiri puta je zabilježeno da je vozio pod dejstvom alkohola, s procentom od 0,6 do 1 promila, pisali su tada mediji.



Milan Vuković - 1, 41 promil alkohola u krvi

Voditelj sportskog programa RTS-a Milan Vuković priveden je prije dvije godine nakon što je prilikom redovne kontrole utvrđeno da je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola.

Vuković je imao 1,41 promila alkohola u krvi, što je bilo više nego dovoljno da bude zadržan u policiji.

Marinko Rokvić - između 0,5 i 1,20 promila alkohola u krvi

Popularnog pjevača policija je uhvatila početkom ove godine kako u pripitom stanju vozi automobil.

"Protiv Rokvića se vodi sudski postupak jer je uhvaćen kako vozi u stanju srednje alkoholisanosti. Naduvao je između 0,5 i 1,20 promila, pa mu prijeti novčana kazna od 15.000 do 30.000 dinara, šest kaznenih poena, a najgore je što mu se može izreći zabrana vožnje na tri mjeseca", rečeno je tada.



Marko Rokvić - 1,2 promila alkohola u krvi

A Marinkov sin Markom zabilježio je isti prekršaj kao i otac.

Njega je 2016. godine, na Zvezdari prilikom rutinske kontrole zaustavila policija u vidno alkoholisanom stanju i odmah ga privela u stanicu, gdje je zadržan cijelu noć.

"Policija ga je zaustavila i on je priznao da je popio malo više. Saobraćajci su mu dali da duva u alkometar, koji je pokazao da ima više od 1,2 promila alkohola u krvi. Uniformisana lica su postupila po zakonu i pjevača odvela u policijsku stanicu na triježnjenje gdje je ostao do zore", ispričao je svojevremeno izvor.


 
Romana Panić - 1,8 promila alkohola u krvi



Saobraćajna policija zaustavila je Romanu 2010. godine dok je vozila džip, a poslije alko-testa koji je pokazao 1,8 promila alkohola, pjevačica je odvedena u stanicu na triježnjenje. Iz stanice je puštena kasnije tokom dana, a protiv nje je podnijeta prijava zbog vožnje u pijanom stanju.

Izvor: Kurir

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

komsija

25.08.2017 06:55

10000KM kazne ako nisi napravili udes i 1 godinu oduzeti Vozacku i ponovo na polaganje! po ce misliti hoceli piti u Dupe ili u glavu.

ODGOVORITE
Name

ja

25.08.2017 07:12

Taj novac od kazni utrositi u dobrotvorne svrhe jer oni su ih dobili za nista. Svaki dann samo Reprize od 1950 do danas tri putz na dan isto!