Krasnodar neće na Zvezdin teren?!

"Sportski žurnal" objavio je ekskluzivnu informaciju, da se ruski klub obratio UEFA sa zahtjevom da suspenduje stadion "Rajko Mitić" zbog lošeg stanja u kome se nalazi teren.  Krasnodar se žalio Uefi: Na Marakani ne može da se igra, suspendujte je! Ekskluzivno saznanje Žurnala!

Fudbal 23.08.2017 | 11:45
Krasnodar neće na Zvezdin teren?!
Fudbalski klub Krasnodar tražio je hitnu reakciju UEFA i izmeštanje revanš meča plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope sa stadiona Crvene zvezde, pošto je teren takav da ne pruža optimalne uslove za igru.

To je u svom današnjem izdanju objavio "Sportski žurnal" i to u vrhu druge i treće stranice, pod oznakom "ekskluzivno".

"Žurnal" dalje piše da će UEFA tokom dana poslati specijalnog kontrolora, koji će izvršiti inspekciju terena na stadionu "Rajko Mitić", pa će se situacija dalje razvijati u zavisnosti od njegove ocjene.

Crveno-bijeli su prodali sve ulaznice za meč koji je na programu u četvrtak od 21.00, a jasno je da u Beogradu i Srbiji nema još nekog stadiona koji bi mogao da primi toliko ljudi - pod uslovom da uopšte bude aktivirana varijanta selidbe.

Navodno se u cijeli slučaj umiješao i Fudbalski savez Srbije na čelu sa Slavišom Kokezom, koji je od predsjednika UEFA Aleksandra Čeferina zatražio pomoć i razumijevanje.

Podsjećamo da je Zvezda već za sljedeću sedmicu, nakon prvenstvene utakmice protiv Partizana, planirala početak radova na zamjeni travnatog pokrivača, zbog čega će reprezentacija Srbije 2. septembra ugostiti Moldaviju u Humskoj ulici.

Partizan je protiv Videotona u Beogradu bio lišen podrške navijača zbog izgreda huligana, Krasnodar bi da i Crvena zvezda plej of za Ligu Evrope kao domaćin igra bez vetra sa tribina. Ili barem bez vetra sa tribina stadiona "Rajko Mitić". Sportski žurnalekskluzivno donosi informaciju da je ruski klub naime pisao Uefi i zvanično zatražio da se zbog očajnog terena i nemogućih uslova na igraju popularana "Marakana" suspenduje.

Pod uslovom da se Krasnodarov zahtev usliši beogradski crveno-beli bi morali da igraju ili na Partizanovom stadionu u Humskoj ili na novosadskom "Karađorđu", jer oni jedini još u Srbiji ispunjavaju Uefini stroge propise. To je naravno u teoriji. U praksi svi znamo da je gotovo nezamislivo da Zvezda igra na bunjištu večitog rivala, pa i da ni Vojvodina nije baš bila rapoložena da beogradskim gigantima ustupa teren makar i za finale Kupa.

Pritom, stadion Zvezde je mnogo veći od oba ova pomenuta, sve su ulaznice već rasprodate, pa bi se i sa te strane "najgori scenario" pretvorio u organizacionu noćnu moru. Što sve navodi na zaključak da će i Uefa pokušati da izbegne suspenziju "Rajka" ako budu postojali makar i minimalni uslovi za igru.

Konačno odluku, navodi dalje Žurnal, danas će doneti specijalni kontrolor zadužen da proceni da li u Ljutice Bogdana može da se igra. Ako kaže da je moguće, Krasnodarov zahtev neće vredeti. Ako kaže da uslovi za igru ne postoji? Ne smemo ni da zamislimo.

Srećna okolnost je što danas ni danas ni sutra u Beogradu neće padati kiša.

A ako specijalni kontrolor kaže da može da se igra: očekujte paklenu atmosferu na tribinama "Marakane". Umeće Zvezdini navijači da odgovore na ovaj Krasnodarov pokušaj da crveno-belima oduzmu prednost domaćeg terena.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar