Spektakl u Kazahstanu: Seltik izgubio, ali je u LŠ!

Fudbaleri Seltika plasirali su se u Ligu šampiona, pošto su u baražu kvalifikacija pobedili Astanu ukupnim rezultatom 8:4.  Seltik izgubio posle 42 meča, ali ih baš briga! Astana zabrinula navijače Seltika kada je povela 4:1, ali nakon toga došlo je u padu u igri kod kazahstanskog tima. . .

Fudbal 22.08.2017 | 20:30
Spektakl u Kazahstanu: Seltik izgubio, ali je u LŠ!
Seltik u Ligi šampiona, Astana ispala uz veliki prasak! Kazahstanski šampion imao i tri gola prednosti u jednom trenutku, ali na kraju slavio sa 4:3.

Astana je na svom terenu slavila sa 4:3, ali su zbog poraza od 5:0 pre šest dana u Glazgovu ostali bez plasmana u Ligu šampiona.

Kazahstanski tim je pred punim stadionom Astana arena poveo autogolom Kristofera Ajera u 26. minutu, da bi Seltik izjednačio pogotkom Skota Sinklera u 34.

Astana je u drugom delu zaigrala izuzetno ofanzivno, a u 48. minutu ponovo je došla do prednosti pogotkom Serikžana Mužikova, da bi na 3:1 minut kasnije povisio Patrik Tvumasi.

Prvak Kazahstana je u 20 minuta pre kraja susreta došao i do četvrtog gola, a strelac je ponovo bio Tvumasi.

Delovalo je u tim trenucima da Kazahstan ima snage za preokret, ali je prvak Škotke ipak u finišu otklonio nedoumice oko prolaza u Ligu šampiona.

Golove za Seltik postigli su Olivije Ntčam u 80. i Li Grifits u 90. minutu, ali je i pored toga Astana nanela prvi poraz škotkom timu posle 42 utakmice.

Imamo prvog učesnika grupne faze Lige šampiona koji se "probio" kroz kvalifikacije!

U pitanju je škotski Seltik koji je "izbacio" kazahstansku Astanu, što je bilo jasno da će se desiti već nakon prvog duela ovih timova u Glazgovu kada su "kelti" slavili 5:0, ali pošteno su se namučili na gostovanju u, praktično, Aziji gde su doživeli poraz, i umalo izbegli teži.

Astana je prekinula njihov niz nepobedivosti u svim takmičenjima koji je trajao od novembra i poraza od Barse, a od tada je Seltik nanizao 42 meča u kojima je osvajao bodove.

Ekipa Brendana Rodžersa je dominirala u prvenstvu Škotske i lako ga osvojila, odlično su gurali i kroz dosadašnje kvalifikacije gde su izbacili Linfild i Rosenborg, ali od Astane su doživeli poraz koji ih i neće mnogo zaboleti:

Astana - Seltik 4:3 (1:1), uz gol Sinklera, Ntčama i Grifitsa za goste i pogotke dvostrukog strelca Tvumasija, Mužikova i autogol Ajera za domaću ekipu.

Seltik se tako pridružuje direktnim učesnicima Lige šampiona, a to su:: Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Bajern, Lajpcig, Dortmund, Čelsi, Totenhem, Mančester siti, Mančester junajted, Juventus, Roma, Benfika, Porto, Monako, Pari sen Žermen, Spartak Moskva, Šahtjor, Anderleht, Fejnord, Bešiktaš i Bazel.

Seltik je u Ligi šampiona , ali Astana je ispala sa stilom! Šampion Kazahstana je na svom terenu u revanšu plej-ofa za elitno takmičenje pobedila Seltik sa 4:2, ali je škotski velikan u prvom meču trijumfovao čak sa 5:0.

Bila je to odlična utakmica u Astani, „prštalo“ je na obe strane, a domaćin je dobro počeo i srećno poveo - autogolom Kristofera Ajera u 26. minutu. To je probudilo nadu navijača domaćih, ali ju je brzo, 10 minuta kasnije, ugasio Skot Sinkler izjednačujućim golom.

I taj gol kao da je skinuo na čudan način teret sa leđa igrača Astane, pa su u drugom poluvremenu krenuli na sve ili ništa. A u 48. minutu Mužikov je doneo novo vođstvo. Samo minut kasnije Patrik Tvumasi je opet savladao golmana Seltika, Astana je došla do 3:1 i na tribinama je nastala ludnica.

A kada je Tvumasi drugim golom na meču u 69. minutu doneo domaćinu velika tri gola prednosti, san o prolasku u Ligu šampiona ponovo nije delovao toliko daleko.

Ipak, ispostavilo se da se Astana dobrano potrošila u tom periodu i više nije mogla. Seltik je umeo da iskoristi tu činjenicu. Olivije Nšam je u 81. minutu ublažio zaostak škotske ekipe, a u 90. minutu Li Grifits postavio je konačan rezultat.  

REZULTATI:

Astana - Seltik* 4:3 (1:1) (prvi meč 0:5, ukupno 4:8)
/Ajer ag 26, Mužikov 48, Tvumasi 49, 69 - Sinkler 34, Ntčam 81, Grifits 90/

Sevilja - Bašakšehir (prvi meč 2:1)

Maribor - Hapoel Ber Ševa (prvi meč 1:2)

Nica - Napoli (prvi meč 0:2)

Rijeka - Olimpijakos (prvi meč 1:2)

u sredu

Kopenhagen - Karabag (prvi meč 0:1)

Slavija Prag - APOEL (prvi meč 0:2)

Liverpul - Hofenhajm (prvi meč 2:1)

Steaua FCSB - Sporting Lisabon (prvi meč 0:0)

CSKA Moskva - Jang Bojs (prvi meč 1:0)

*ide dalje

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar