Najveći transfer u istoriji rukometa!

Andreas Volf obara rekord Nikole Karabatića! Stiže i "rukometni Nejmar", znate li koliko košta? Leto 2017. godine se ozbiljno 'nameračilo' da obara sportske finansijske rekorde. Index otkriva da će jedan od njih potresti i rukometni svet.

Ostali sportovi 22.08.2017 | 21:30
Najveći transfer u istoriji rukometa!
Da li je na pomolu rukometna transfer bomba?

Andreas Volf, 26-godišnji čuvar mreže nemačke reprezentacije i najbolji golman na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, napustiće Kil i pojačati Vesprem za 2.600.000 evra, prenosi index.hr! Na taj način biće srušen rekordan transfer Nikole Karabatića koji je 2015. godine otišao iz Barselone u PSŽ za 1.800.000 evra.

Prema navodima hrvatskog portala, Volf bi trebalo da potpiše ugovor na 700.000 evra godišnje, što će takođe biti rekord, budući da Karabatić u dresu kontinentalnog vicešampionazarađuje 500.000 evropskih novčanica.

Vesprem na golu ima Mirka Alilovića i Rolanda Miklera, pa će u slučaju Volfovog potpisa jednom biti uručena "zahvalnica". Od Nemca se očekuje da donese prevagu u pohodu na osvajanje Lige šampiona koja je Mađarima izmicala u finalima 2002, 2015. i 2016. godine.

Andreas Volf (26) je nemački golman, zvanično najbolji čuvar mreže na prethodnom Evropskom šampionatu u Poljskoj, koji će po svemu sudeći postati i najskuplji i najplaćeniji.

Volf bi trebalo da iz Kila pređe u Vesprem za 2.6 miliona evra, što je za rukomet vrtoglava suma novca.

On je u Kil došao iz Veclara, u nemačkom velikanu nije zadovoljan minutažom pa želi da ide, a prvi u redu za njegov potpis je finalista prošlogodišnje rukometne Lige šampiona.

Do sada je najskuplji bio prelazak Nikole Karabatića iz Barselone u PSŽ. Francuski internacionalac srpskog porekla je prešao za 1.8 miliona evra, uz godišnju platu od pola miliona evra.

Nemac bi u Mađarskoj trebalo da dobije godišnja primanja od 700.000 evra pa bi uz najskuplji transfer postao i najplaćeniji.

Brani za Nemačku poslednje četiri godine, do sada je upisao 50 nastupa i šest golova. Prošle godine je u Poljskoj postao prvak Evrope, a ima i bronzanu medalju iz Rija. Prethodne dve godine je bio najbolji golman na svetu.

Prethodnih nedelja se dosta govorilo o prelasku Nejmara iz Barselone u Paris Sen Žermen za 222 miliona evra. On je Parižanima kroz dresove i golove već počeo da se isplati, ali je zanimljivo uporediti da taj transfer košta skoro 100 puta više od najskupljeg transfera u sportu koji nije najvažnija sporedna stvar na svetu.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar