Partizan licencirao Solomona

Nigerijac uzeo drugi broj.  Crno-beli zvanično imaju pet stranaca za takmičenje u Superligi.

Fudbal 22.08.2017 | 22:30
Partizan licencirao Solomona
Dilema je rešena - Teofilus Solomon će u Partizanu igrati pod brojem 77.

Nigerijski centarfor, koga su crno-beli pozajmili od Rijeke na godinu dana, s pravom otkupa ugovora na još tri sezone, licenciran je za takmičenje u Superligi. Zaveden je pod drugim brojem u odnosu na onaj koji je uzeo na promociji, što je veliki broj navijača kluba iz Humske 1 dovelo u nedoumicu.

Naime, prilikom zvaničnog predstavljanja, 21-godišnji špic je podigao dres broj 17, od prošlog leta u vlasništvu veziste Saše Marjanovića. S obzirom da je iskusni Nišlija i dalje u klubu i da mu se status nije menjao, jasno je da je u pitanju bio previd Partizanove administracije, ispravljen prilikom prijavljivanja za mečeve domaćeg prvenstva.

Kako ekipa Miroslava Đukića tokom vikenda nije igrala utakmicu šestog kola protiv Napretka, a Solomon nije licenciran za dvomeč sa Videotonom, suštinski će konkurisati za protokol tek za susret sedme runde, pa bi mogao da debituje u večitom derbiju,zakazan za nedelju od 19.00 na stadionu Crvene zvezde.

Naravno, pod uslovom da Parni valjak izbaci mađarskog predstavnika, Nigerijac će naknadno biti dopisan i na spisak za grupnu fazu Lige Evrope.

A što se tiče superligaških utakmica, Partizan trenutno ima petoricu stranaca: Mohameda el Monira, Evertona Luiza, Sjedubu Sumu, Lenadrea Tavambu i Teofilusa Solomona. Jedan od njih u svakom kolu biće višak, jer prema izmenjenim pravilima najviše četvorica fudbalea sa stranim pasošima mogu istovremeno da se nađu na terenu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar