Pojačanja Bamberga - Mitrović i Ameri!

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde počeo je pripreme u svom novom klubu, višestrukom prvaku Nemačke.

Košarka 22.08.2017 | 20:45
Pojačanja Bamberga - Mitrović i Ameri!
Ekipa Bamberga počela je pripreme za sezonu 2017/18, u kojoj će braniti titulu prvaka i trofej nemačkog kupa, a uz to se ponovo takmičiti u Evroligi, u društvu 15 najboljih klubova "starog kontinenta".

Trener Andrea Trinkijeri ne može više da računa na neke od nosilaca igre iz prethodnih sezona, pošto je Nikolo Meli prešao u Fenerbahče, Janis Strelnieks u Olimpijakos, dok su Danijel Tajs (Boston) i Darijus Miler (Nju Orleans) potpisali ugovore sa NBA timovima.

Da Bamberg ostane na dosadašnjem visokom nivou, trebalo bi da pomognu pojačanja angažovana u aktuelnom prelaznom roku, među kojima je i Luka Mitrović (24 godine, 205 cm).

Srpski internacionalac jedan je od petorice novih igrača koji su se u ponedeljak pojavili na prvom treningu, a odsutan je samo plejmejker Danijel Heket (Olimpijakos), koji se sa reprezentacijom Italije priprema za Evropsko prvenstvo.

Osim Mitrovića, stigli su plejmejker Riki Hikmen (Armani, osvajač Evrolige 2014. sa Makabijem), bek Brajs Tejlor (Bajern) i krilni centri Augustin Rabit (Ulm) i Kvinsi Miler (Makabi), kome je Luka bio kapiten u sezoni 2015/16.

Bamberg je bio šampion Nemačke ukupno devet puta. Čak sedam titula osvojio je u poslednjih osam sezona, sa izuzetkom 2013/14, kada je dominaciju komšija iz Bavarske prekinuo Bajern.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar