"Nadam se da ovo nije posljednja medalja ovog ljeta!"

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović čestitao je bronzu mladim košarkašima. Kadeti su pobedom nad Hrvatima došli do trećeg odličja za Srbiju.  Klipa o kadetima: Ovde niko nije otkazao poziv! Čovek koji je uklopio kadetsku reprezentaciju i koji je bronzu sa kadetima dodao u svoju bogatu kolekciju je selektor Slobodan Klipa.

Košarka 22.08.2017 | 19:30
"Nadam se da ovo nije posljednja medalja ovog ljeta!"
Pre njih su to učinili juniori koji su se okitili zlatom, a potom i juniorke koje su osvojile srebro.

"Treći ponedeljak se sastajemo, veoma sam srećan zbog svih rezultata koji su postignuti do sada. Velike čestitke u moje ime i u ime Saveza za momke koji su napravili veliki uspeh. Nije potrebno reći koliki su pritisak imali, pogotovo posle utakmice sa Hrvatima koju su dobili sa 50 poena razlike. Igrati ponovo sa njima nije bilo nimalo lako. Svaka im čast na izdržanom opterećenju, sigurno su oni najsrećniji zbog ovakvog epiloga", rekao je Danilović.

On je čestitao potpredsedniku Igoru Rakočeviću na dobrom radu, a pred glavnu poslasticu, seniorski Evrobasket dodao, "Nadam se da ovo neće da bude poslednja medalja ovog leta", a mladima poželeo mnogo sreće u daljim karijerama.

Kadetska reprezentacija Srbije je posle poraza od Crne Gore u polufinalu 73:66, u meču za treće mesto pobedila Hrvatsku sa 76:71 i 'naterala' Košarkaški savez da tri puta za tri nedelje saziva konferenciju za medije zbog medalja koje su osvajali mladi košarkaši i košarkašice.

Klipa o kadetima: Ovde niko nije otkazao poziv! Čovek koji je uklopio kadetsku reprezentaciju i koji je bronzu sa kadetima dodao u svoju bogatu kolekciju je selektor Slobodan Klipa.

On je na konferenciji za medije povodom osvajanja bronzane medalje rekao da su momci koji su je osvojili trenirali posvećeno i da se rezultati iz mlađih ekipa mogu preneti i na starije.

"Mislim da je ova selekcija napravila stvarno dobar rezultat, drago mi je što smo i mi nastavili kontinuitet dobrih igara ovog leta. Smatram da je i ekipa U20, koja je zauzela peto mesto, igrala fenomenalnu košarku. Bez obzira što nisu osvojili medalju, moram da istaknem tu selekciju. Čestitam juniorskoj reprezentaciji na zlatnoj medalji i juniorkama na srebru. Mislim da je ovo znak i dokaz da ova zemlja ima veoma talentovanu decu, da uz dobar rad mogu da se naprave rezultati ne samo u mlađim kategorijama, već da se to nastavi i u seniorima", rekao je Klipa.

Uz konstataciju da su mu ljudi iz Kragujevca i Vršca olakšali posao, čestitao je i igračima koji su 31 dan maksimalno trenirali i devet dana isto tako igrali.

"Bili su veoma lojalni, veoma disciplinovani i to je donelo određen rezultat. Mislim da su veoma talentovani, da imamo perspektivnu generaciju. Imamo talentovane visoke igrače koji će u narednim godinama biti dominantni visoki igrači u Evropi", istakao je između ostalog selektor mladih košarkaša. a osvrnuo se i na temu odziva igrača u svojoj selekciji.

"U ovoj selekciji niko nije otkazao poziv i moram da pohvalim decu na ovom nivou i ovom uzrastu, kao i njihovu svest da je ovaj program nezamenjiv. Ovakav program ne može da zameni individualni rad. Velika glupost je propustiti reprezentativne akcije zarad ne znam čega… Ovo je nedoknadivo iskustvo u njihovim životima", zaključio je Klipa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar