ITA: ''Blickrig'' Milana i Intera, Kolarov za trijumf Rome!

Kolarov prekinuo mučenje "vučice"! Roma teškom mukom slavila u Bergamu protiv Atalante, debitantskim pogotkom srpskog reprezentativca.  "Blickrig" Milana i Intera, dosta i poluvreme! Kompletirano prvo kolo nove sezone u italijanskom prvenstvu, favoriti bez greške.  Čarobnjak Adem Ljajić! Sjajan solo prodor i gol povremenog srpskog reprezentativca.

Fudbal 21.08.2017 | 11:15
ITA: ''Blickrig'' Milana i Intera, Kolarov za trijumf Rome!
Jedan jedini šut u okvir gola za 90 minuta uputila je Roma u duelu sa Atalantom i on je bio dovoljan za tri boda.

"Vučica" je novo prvenstvo otvorila gostujućim trijumfom, ali igra koju je prikazala morala bi zabrinuti sve u "žuto-crvenom" dijelu Rima.

ATALANTA - ROMA 0:1 (0:1)

Prvih 30 minuta meča na stadionu "Atleti Azuri D'Italija" Atalanta je bila konkrentija, stvorila nekoliko poluprilika, ali nije uspjela opasnije da zaprijeti golu Alisona. S druge strane, Roma nije pokazala ništa, a onda je povela bukvalno ni iz čega.

U 31. minutu Rađa Naingolan je fauliran na nekih 22-23 metra od gola domaćih,

Aleksandar Kolarov pametno je izveo slobodan udarac, šutirao ispod živog zida i pogodio za vođstvo "vučice". Bio je to prvi gol Srbina u dresu novog kluba i zanimljivo prvi iz slobodnog udarca u Seriji A.

Pokušavali su domaći doći do izjednačenja. Bili su nešto konkretniji, ali svi njihovi napadi završavali su uglavnom ispred šesnaesterca Rimljana. S druge strane, tim Euzebija di Frančeska nije bio pretjerano raspoložen, niti zainteresovan za napade, pa se uglavnom orijentisao na odbranu svog gola.

U 87. minutu velika, najveća šansa za Atalantu. Josip Iličić šutirao je bukvalno sa 30-ak centimetara, ali je pogodio stativu.

Uspjela je Roma da se odbrani, upiše prve ovosezonske bodove i tako nanese Atalanti prvi prvenstveni poraz još od 12. marta i debakla 1:7 od Intera.

Posle pobeda Juventusa i Napolija i Rome, nedeljni dueli u večernjem terminu doneli su trijumfe Milana i Intera.

U derbiju prvog kola Inter je na "Đuzepe Meaci" rutinski savladao Fiorentinu, čime je novi trener Lučano Spaleti uspešno debitovao na klupi "nerazura". Inter je tako prekinuo neugodnu seriju protiv "ljubičastih", jer je u poslednjih šest utakmica sa klubom iz Firence imao čak pet poraza.

Milanski sastav je odigrao odličnu utakmicu i time najavio znatno bolje dane za klub od onih iz prošle sezone.

Već nakon 15 minuta na semaforu je stajalo 2:0, a oba pogotka postigao je Mauro Ikardi (prvi iz jedanaesterca).

Tek nakon dva primljena gola, "viola" se probudila, ali sve se završilo na pokušajima. Najbolju šansu gosti su imali desetak minuta pre kraja meča, kada je Žordan Veretu uzdrmao stativu.

Nepun minut kasnije goste je stigla kazna. Žoao Mario uputio je odličan centaršut, na pravom mestu našao se Ivan Perišić i u padu, udarcem glavom, postavio konačnih 3:0.

Milan je u gostima protiv Krotonea sve rešio za dvadesetak minuta.

Novajlija Frenk Kesi iskoristio je jedanaesterac, koji je skrivio Federiko Ćekerini, zbog kojeg je defanzivac domaćih isključen već u trećem minutu susreta.

Već na polovini prvog dela igre gosti su materijalizovali igrača više i stigli do tri gola prednosti, s obzirom da su mrežu Krotonea zatresli još Patrik Kutrone i Suso.

Adem Ljajić bio je strijelac za Torino u duelu sa Bolonjom, u kojem je tim Siniše Mihajlovića remizirao 1:1.

Čarobnjak Adem Ljajić! Sjajan solo prodor i gol povremenog srpskog reprezentativca.

Torino Siniše Mihajlovića u prvom kolu nove sezone gostuje u Bolonji, a nakon vođstva domaćina, izjednačenje gostima donio je Adem Ljajić.

Povremeni srpski reprezentativac nakon sjajnog solo prodora pogodio je donji lijevi ugao Antonija Mirantea.

SERIJA A - 1. KOLO:

Atalanta - Roma 0:1 (0:1)
/Kolarov 31/

Bolonja - Torino 1:1 (1:1)
/Di Frančesko 27 - Ljajić 33/

Krotone - Milan 0:3 (0:3)
/Kesi 3 pen, Kutrone 18, Suso 23/

Inter - Fiorentina 3:0 (2:0)
/Ikardi 6 pen, 15, Perišić 79/

Lacio - SPAL 0:0

Sampdorija - Benevento 2:1 (1:1)
/Kvaljarela 39, 54 - Ćićireti 15/

Sasuolo - Đenova 0:0

Udineze - Kjevo 1:2 (1:1)
/Tero 37 - Ingleze 15, Birsa 54/

Odigrano u subotu:

Juventus - Kaljari 3:0 (2:0)
/Mandžukić 12, Dibala 45+1, Iguain 66/

Verona - Napoli 1:3 (0:2)
/Pacini 83 pen - Suprajen 32 autogol, Milik 39, Gulam 62/

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar