Čempionšip: Jokanov Fulam je u krizi! Vila - konačno!

Proradio Hurihejn! Kardif i Ipsvič ne posustaju! Nove pobede za Notingem Forest i KPR.  Kome treba još Kris Vud? Lids trijumfalno započeo život bez najboljeg napadača - pobedom (2:0) protiv Sanderlenda.

Fudbal 20.08.2017 | 11:15
Čempionšip: Jokanov Fulam je u krizi! Vila - konačno!
Fulam Slaviše Jokanovića je u krizi i tu više nema dileme. Ni posle četiri kola londonski klub ne zna za pobedu, a posle tri vezana remija Šefild Venzdej se sa Krejven Kotidža kući vraća punih šaka - 1:0! 

Minimalac, ali dovoljan za tri boda. Šefild Venzdej je zadao još jedan udarac Fulamu, koji nikako da pronađe formu iz prošle sezone i krene u borbu za gornji dom tabele Čempionšipa. Mada je na kraju Fulam statistički imao blagu prednost u odnosu na protivnika, Stiven Flečer je posle punog časa igre iskoristio nesmotrenost i zakucao loptu na pravo mesto - iza leđa golmana Dejvida Batona. 

Da stanje bude još gore, i ova utakmica pokazala je da Fulam ima ozbiljnih problema sa realizacijom, pošto je i drugu uzastopnu utakmicu završio bez postignutog gola, a još se čeka da proradi kapitalno pojačanje Rui Fonte. 

Dok Fulam još traži sebe u novoj sezoni, Aston Vila je konačno eksplodirala i početni haos sa jednim osvojenim bodom skupo naplatila - sa četiri gola u mreži Noriča (4:2).

Kanarinci nisu uspeli da izdrži ni četvrt sata bez primljenog gola. A za to se pobrinuo trostruki strelac Konor Hurihejn! Prvi je načeo mrežu rivala u 22. minutu, da bi u finišu utakmice sa još dva pogotka potpuno zakopao Norič i naterao ga da izgubi entuzijazam stečen posle golova Marfija i Oliveire, kojim je rezultat u jednom trenutku bio umanjen na 3:2.

U finišu prvog dela Andre Grin je udvostručio prednost, što je bila i najava ubedljivog trijumfa. 

Kardif nema nameru da se zaustavi! Četiri utakmice, četiri pobede, baš kao i Ipsvič! Kardif je trijumfalno izašao sa teškog gostovanja Vulverhemptonu, nastavio golgeterski niz, ali i dozvolio Vukovima prvi gol u sezoni - 2:1.

Svi pogoci na meču pali su u periodu od 23 minuta drugog poluvremena. Prvo je Rolsotvorio seriju, da bi Bonati doneo Vulvsima izjednačenje, a na kraju je Mendez Leng u 77. minutu postavio konačni rezultat i tako urezao i četvrtu recku.

Identičan učinak ima i Ipsvič, pošto je na svom terenu savladao Brentford sa laganih 2:0. Barijera gostiju probijena je u finišu poluvremena, kada je strelac bio Vaghorn, da bi u nastavku utakmice Garner duplirao vođstvo i stavio tačku na pobedu. 

U danu kada je ostao bez prve zvezde Krisa Vuda koji se preselio u Barnli, Lids je zabeležio drugu pobedu u Čempionšipu i nastavio pohod ka Premijer ligi.

U malom derbiju na Stadionu Svetlosti Vajtsi su porazili nemoćni Sanderlend sa 2:0 golovima Španca Saiza u 21. i Irca Stjuarta Dalasa u 76. minutu. Od prvog do poslednjeg minuta Junajted je dominirao, a u ekipi se umesto Vuda našao novajlija iz Kjeva Kejleb Ekuban.

On danas nije postigao pogodak, ali je igrao sasvim dobro i pomogao pulenima Tomasa Kristijansena da upišu drugu pobedu u novoj sezoni i probiju se na peto mesto sa četiri boda manje od prvoplasiranih Kardifa i Ipsviča.

ENGLESKA 2 - 4. kolo

Petak:

Barton - Birmingem 2:1 (0:1)
/Sordel 50, Dajer 66 - Magoma 29/

Subota:

Šefild Junajted - Barnsli 1:0 (1:0)
/Šarp 17/

Aston Vila - Norič 4:2 (2:0)
/Hirihejn 22, 68, 85, Grin 42 - Marfi 60, Oliveira 79/

Bolton - Derbi 1:2 (0:2)
/Madine 90+2 - Nadžent 8, 21/

Bristol Siti - Milvol 0:0

Fulam - Šefild Venzdej 0:1 (0:0)
/Flečer 63/

Ipsvič - Brentford 2:0 (1:0)
/Vaghorn 35. Garner 51/

KPR - Hal 2:1 (0:1)
/Smit 74, Sila 90+1 - Boven 35/

Notingem Forest - Midlzbro 2:1 (1:0)
/Mekej 16, Marfi 80 penal - Gibson 83/

Preston - Reding 1:0 (1:0)
/Hagil 22/

Vulverhempton - Kardif 1:2 (0:0)
/Bonati 67 - Rols 54, Mendez Leng 77/

Sanderlend - Lids 0:2 (0:1)
/Saiz 21, Dalas 76/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar