ŠPA: Preokret Atletika, Sosijedad ''okrenuo'' Seltu...

Atletiko sa desetoricom anulirao 0:2! Ekipa Đirone propustila je idealnu priliku da na debiju u Primeri pobedi jednu od najboljih ekipa u Španiji. Đirona je čudo, ali Atletiko je izbegao giljotinu u srcu Katalonije! Jorgandžije sa igračem manje stigle do boda, iako su imale dva gola zaostatka. Ne može bez frke - Baski sa kreča u 88. rastužili Vigo! Sosijedad posle preokreta savladao Seltu sa 3:2.  Baptistao sapleo Sevilju! Favorizovani domaćin bez rešenja za bunker Espanjola - 1:1 (1:1).

Fudbal 20.08.2017 | 10:15
ŠPA: Preokret Atletika, Sosijedad ''okrenuo'' Seltu...
Đirona, novi član španskog prvenstva, vodio je golovima Kristijana Stuanija iz 22. i 25. minutu.

Atletiko je u 67. minutu ostao sa igračem manje, pošto je zbog dva žuta kartona isključen Antoan Grizman.

Gosti iz Madrida su, ipak, uspeli da osvoje bod, golovima Anhela Koree u 78. i Hozea Himenesa u 85. minutu. 

Đirona je stigla i nogom razvalila vrata na debiju u Primeri, ali je na kraju „namazani“ Atletiko iz Madrida osvojio bod na gostovanju (2:2) na kojem se vratio iz mrtvih i to sa igračem manje.

Ako malena Đirona bude igrala ovako ili slično u svim narednih utakmicama u elitnom društvu, nema sumnje da će mnogi da „ostave kosti“ na stadionu Munisipal de Montilivi.

Takođe, jasno je da je Pep Gvardiola napravio sjajan potez odlukom da u Đironu šalje na kaljenje igrače Mančester Sitija. Imaće šta da nauče u Primeri.

Domaćin je furiozno počeo utakmicu kao da je on velikan španskog fudbala, Atletiko prvi put igra u Primeri.

I za samo tri minuta Đirona je imala ogromnih 2:0 na radost 10.000 gledalaca u srcu Katalonije. A oba pogotka za domaćina dao je izuzetno raspoloženi Argentinac Kristijan Stuani, koji je u 22. i 25. minutu savladao Jana Oblaka.

Ipak, u drugom poluvremenu Dijego Simeone je pokazao ko je tata. A delovalo je da je Atletiko na dnu u 67. minutu, kada je zbog drugog žutog kartona isključen Antoan Grizman. U 78. minutu Anhel Korea je udarcem glavom prepolovio zaostatak, a pet minuta pre kraja Hoze Himenez je oživeo Jorgandžije. 

Sa druge strane, fudbaleri Real Sosijedada pobedili su Seltu u Vigu sa 3:2. 

Selta je dva puta vodila golovima Maksimilijana Gomesa, ali je na kraju ostala bez boda. 

Sosijedad je izjednačavao preko Mikela Ojarsabala u 33. i Huanmija u 82. minutu. Preokret i pobedu ekipi iz San Sebastijana doneo je Vilijan Žoze u 87. iz penala. 

Srpski fudbaler Nemanja Radoja igrao je celu utakmicu za Seltu.

Luda utakmica u Vigu, a Sosijedad je furioznom igrom u samoj završnici meča sa Seltom napravio veliki preokret i došao do pobede od 3:2 u prvom kolu Primere.

Sve do 80. minuta, Selta je imala i igru i rezultat, pa se činilo da će na kraju uspeti manje-više rutinski da upišu premijernu trojku.

A onda je usledio neverovatan finiš utakmica u kojoj su fudbaleri tima iz Baskije ulovili ceo plen. Strelac izjednačujućeg gola bio je Huanmi u 80. minutu, a osam minuta kasnije Vilijan Hoze je iz penala osigurao trijumf.

To je, inače, bila prva pobeda Sosijedada u Vigu posle sedam godina i možga nagoveštaj berićetne sezone.

Mogla je i Selta da ima svog heroja, s obzirom da je odličnu partiju sa dva gola pružio Maksimilijano Gomez. On je u 22. i 50. minutu tresao mrežu, a prvi gol za goste dao je Mikel Ojarzabal.

Reprezentativac Srbije Nemanja Radoja zauzeo je standardno mesto u veznom redu Selte i odigrao je celu utakmicu.

Đirona - Atletiko Madrid 2:2 (2:0), u uzbudljivom meču prvog kola španske "La Lige"!

Klub iz Katalonije, koji se proletos konačno probio u najviši rang, vodio je golovima Urugvajca Kristijana Stuanija od 22. i 25. minuta (oba postignuta glavom) i išao ka velikom trijumfu.

Favoritu se "crno" pisalo na stadionu Montilivi, pogotovo kada je Antoan Grizman isključen sredinom drugog poluvremena. Francuz je prvo dobio žuti karton zbog simuliranja penala - takvo je bar bilo mišljenje glavnog sudije - a onda i drugi zbog prigovora.

Nadu Atletiku doneo je "rezervista" Anhel Korea, koji je solo akciju u 78. minutu završio neodbranjivim šutom sa 18 metara - 2:1.

Sedam minuta kasnije, Koke je izveo slobodan udarac sa leve strane, a štoper Hoze Himenez iskoristio kašnjenje golmana Iraizoza da glavom pošalje loptu u mrežu i donese Madriđanima bod velik kao kuća, s obzirom na to kako im je loše išlo većim delom utakmice.

Malo ko je računao da će se Sevilja okliznuti već u prvom kolu, ali se iznenađenje dogodilo i Espanjol je odneo bod sa "Ramon Sančez Pishuana" posle velike borbe - 1:1 (1:1). 

Domaćin je bio bolji, imao dobre šanse posebno u drugom poluvremenu, Luis Murijel je čak pogodio i stativu u 70. minutu, ali lopta nikako nije htela u mrežu.

Blistao je i golman Espanjola Pau Lopez, koji se sjajnim odbranama iskupio za kiks kod vodećeg pogotka domaćina kada je trapavo intervenisao i častio Lenglena u 26. minutu.

Samo desetak minuta ksnije na drugoj strani se N'Zonzi revanširao rivalima. Očajno je dodao loptu saigraču što je iskoristio Leo Baptistao, s loptom isprintao dobrih 40-ak metara i matirao rezervnog golmana domaćina Soriju za 1:1.

Probala je sve Sevilja u drugom delu, ali rešenje za dobru odbranu Espanjola nije bilo.

Povratnik Hesus Navas je imao dva dobra pokušaja, Murijel takođe, ali lopta baš nije htela u mrežu u drugom poluvremenu. Domaćini su meč završili sa igračem manje nakon što je Ever Banega zbog prigovora u jednom minutu dobio dve javne opomene.

U svakom slučaju ne baš uspešan start ekipe Eduarda Beriza bez obzira što je kombinovao tim večeras, dok Katalonci kući idu srećni. 

ŠPANIJA 1 - 1. kolo:

Petak:

Leganes – Alaves 1:0 (1:0)
/Gabrijel 24/

Valensija - Las Palmas 1:0 (1:0)
/Zaza 22/

Subota:

Selta - Real Sosijedad 2:3 (1:1)
/Gomez 22, 50 - Ojarzabal 33, Huanmi 80, Hoze 88/

Đirona - Atletiko Madrid 2:2 (2:0)
/Stuani 22, 25 - Korea 78, Himenez 85/

Sevilja  - Espanjol 1:1 (1:1)
/Lengle 26 - Baptistao 35/

Izvor: B92/mondo.rs/MOZZARTSPORT

Komentari / 0

Ostavite komentar