Veliki požar prijeti selima u Ljubinju

Nekoliko požara ponovo je aktivirano na području Hercegovine. Veliki požar širi se u dva kraka prema Poljicama, gdje je izgorio kompletan dalekovod, i Ubosko na području opštine Ljubinje, rekao je načelnik opštine Darko Krunić.

Republika Srpska 19.08.2017 | 18:10
Veliki požar prijeti selima u Ljubinju
"Vatra se približava kućama u selu Poljice, a vatrogascima su u pomoć došle kolege iz Stoca. Sve je neizvjesno, jer je požar zahvatio veću površinu", istakao je Krunić.

Krunić je naveo da je požar izbio prije dva sata i da se širi ogromnom brzinom, zbog čega je bio obustavljen i saobraćaj na magistralnom putu Ljubinje-Stolac.

Požar je aktivan i u rejonu Hrguda, te Snježnice u opštini Berkovići, kao u na području Trebinja iznad Strujića i trebinjskih brda.

Vatra gori i na nekoliko lokacija u Nevesinju. Najveće požarište, kako saznaje BN televizija aktiviralo se uz magistralni put Nevesinje - Gacko.

Ispod crkve Svete Trojice gori polje u mjestu Drenovik. Požar u nevesinjskom polju zahvatio je šumu.

Vatrogasci su na terenu, a pomažu im i radnici šumskog gazdinstva.

Vjetar otežava gašenje, a mještani su bez električne energije te ističu da je neophodna pomoć kako se vatra ne bi proširila prema kućama.

Takođe, požar koji je u petak u poslijepodnevnim satima zaprijetio kućama i objektima u selu Gubavica južno od Mostara, ponovo se jutros aktivirao.

Pored tog požara koji je više puta gašen i ponovno aktiviran, u protekla 24 sata trava i nisko raslinje gorjeli su i na području Gornjih Vranjevića, u Malom polju, na Busku.

U Ulici Gojka Vukovića gorio je otpad, a pored saobraćajnice M-17, između Bune i Žitomislića, gorjela je šuma, saopšteno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Gdje su prvaci politicki

19.08.2017 15:23

Evo prilike da politicsri i partijvi dodu uzmu naprtnjace i ugase pozarr

ODGOVORITE
Name

Q

19.08.2017 16:37

Mile ne manijak po TREBINJU idi gasi požareve i ti i GRIGORIJE i Luka i Zeljana snimate je RZTRS

Name

aaa

19.08.2017 18:10

Raspaljivanje političkih požara je u toku, ne mogu stići na svaku stranu.

Name

Indijanac

19.08.2017 17:55

Nema šanse da Istočna Hercegovina ovoliko gori samo zbog vrućina, nemoguće. Neko se je nameračio da ih ionako utučene i zaostale dodatno uništi, valjda jednoga dana i skontamo ko bi to mogao biti. Bilo je i prije većih vrućina, bilo je vrućina i u ratu pa ne bi ovolikih požara...

ODGOVORITE