Nema stradalih državljana BiH

Prema prikupljenim informacijama, u jučerašnjem terorističkom napadu u Barseloni, te napadu koji se sinoć desio u priobalnom španskom gradu Cambrilsu nije bilo povrijeđenih niti nastradalih bh. državljana - potvrđeno je Feni iz Ministarstva spoljnih poslova Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina 18.08.2017 | 11:45
Nema stradalih državljana BiH
Portparol MVPBiH Nebojša Regoje kaže da, budući da su manje-više dosad kompletirani podaci o nastradalim u ovim napadima, nije za očekivati da će među nastradalim i povrijeđenim biti državljana BiH.

''Španska agencija za civilnu zaštitu danas je izdala saopštenje u kojem se navodi da su poginuli i ranjeni iz 18 država, među kojima nije BiH'', istakao je Regoje.

Španija se suočila s terorističkim napadima na nekoliko lokacija.

Prvi napad u Barseloni dogodio se juče oko 17.00 u centru Barselone. Osam sati kasnije došlo je do novog pokušaja napada, 120 km južno od Barselone u Cambrilsu.

Oba napada izvršena su na isti način - kombi, odnosno automobil, zaletio se u pješake, kada je u Barseloni stradalo 13 ljudi, a oko 100 ih je bilo ranjeno, dok je u Cambrilsu povrijeđeno sedmoro.

U terorističkom napadu u Cambrilsu policija je brzo reagovala usmrtivši četvoricu napadača u trenutku kada su pokušali izaći iz vozila, jednog su ranili, ali je i on kasnije podlegao povredama.    

Izvor: Fena

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mislis

18.08.2017 09:55

Medju napadacima?

ODGOVORITE
Name

Комшо

18.08.2017 13:19

Возач и сувозач имају тзв.бих пасоше

Name

£

18.08.2017 14:52

Ne bi bila steta i da ima.

ODGOVORITE