PL BiH: Porazi Krupe i Borca od Zrinjskog i Želje!

Sloboda slavila u Vitezu! Fudbaleri Slobode postigli su prvi gol i zabilježili prvu pobjedu ove sezone i to u gostima protiv Viteza. Borac iz "dvojke u keca" na Grbavici! Borac je u subotu uveče vodio na "Grbavici" poslije prvog poluvremena, ali je ostao kratkih rukava na kraju derbija protiv Željezničara - 2:1 (0:1). Kapiten Zrinjskog presudio Krupi! Fudbaleri Zrinjskog savladali su Krupu pogotkom kapitena Pere Stojkića (1:0) u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 12.08.2017 | 23:40
PL BiH: Porazi Krupe i Borca od Zrinjskog i Želje!
Krupa je upisala i prvi poraz u novoj sezoni!

Izabranici Slobodana Starčevića su stigli na stadion "Pod Bijelim brijegom" s namjerom da opet ne izgube od šampiona BiH i dobro su se držali veći dio susreta iako su "plemići" imali više od igre i nekoliko solidnih prilika.

Do 59. minuta kad je kapiten Mostaraca Pero Stojkić zatresao mrežu Fejzića za vođstvo i kako se na kraju ispostavilo treću pobjedu prvaka.

Najagiliniji kod izabranika Blaža Sliškovića u subotu uveče bili su Todorović i Bilbija, ali je ekipa iz banjalučkog predgrađa uspjela da odoli sat vremena.

Poslije vođstva, igrači iz Krupe na Vrbasu nisu smogli snage da ozbiljnije ugroze gol Bandića, a najbolju šansu za pogodak imali su u prvom dijelu kad nije dobro reagovao Miljan Ljubenović.

ZRINJSKI: Bandić, Galić, Jović, Pezer, Laštro, Stojkić, Todorović, Katanec, Ćavar, Filipović,

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Makitan, Koljić, Ljubenović, Milutinović, Palić, Vukotić, Savić, Aleksić, Barić.

Borac iz "dvojke u keca" na Grbavici! Borac je u subotu uveče vodio na "Grbavici" poslije prvog poluvremena, ali je ostao kratkih rukava na kraju derbija protiv Željezničara u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine - 2:1 (0:1).

Crveno-plavi su upisali drugi uzastopni poraz ove sezone i to iz "dvojke u keca"!

ŽELJEZNIČAR - BORAC 2:1 (0:1)

Tim Željka Vranješa je sat vremena kontrolisao igru i imao rezultat s kojim bi večeras "pjevajući" putovao u Banjaluku poslije gola kapitena Borisa Raspudića, međutim, ipak je ostao kratkih rukava.

Bolji od Banjalučana poslije preokreta bili su fudbaleri Željezničara i to zahvaljujući nekadašnjem prvotimcu "Velikana iz Platonove" Saši Kajkutu!

Novi centarfor Želje, koji je nedavno stigao na "Grbavicu" je debitovao za sarajevski tim u 61. minutu i odmah u prvom kontaktu s loptom je "makazicama" postigao izjednačujući pogodak!

Samo par minuta kasnije, nakon što su izabranici Admira Adžema iskoristili psihološku prednost, uslijedio je preokret za koji se postarao Asim Osim i slavlje domaćina je moglo da počne - 2:1.

Poslije početne inicijative plavih na samom startu meča i šanse Jandranka Bogičevića, koji je šutirao glavom pored stative Avdukićevog gola, Borac je brzo preuzeo konce igre i već u 16. minutu stigao do prednosti.

Nakon centaršuta iz slobodnog udarca sjajno je reagovao kapiten crveno-plavih i glavom poslao loptu iza leđa golmana Vedrana Kjosevskog.

Izabranici Admira Adžema se dugo nisu oporavili od šoka i tek u samom finišu prvog dijela su kreirali priliku za izjednačenje i to iz slobodnog udarca sa 17 metara.

Odlično je šutirao kapiten Želje Zajko Zeba i praktično savladao Avdukića, ali je iz mreže loptu u korner izbacio napadač gostiju iz Banjaluke Mahir Karić.

Prvi su u nastavku meča pred nešto više od 2.000 gledalaca zaprijetili crveno-plavi iz slobodnjaka preko Gorana Galešića, koji je želio da pogodi golmanov ugao, ali se Kjosevski nije dao iznenaditi.

I onda je Admir Adžem gurnuo u vatru debitanta Sašu Kajkuta, koji je u prvom kontaktu s loptu majstorski pogodio za izjednačenje, a ubrzo je i poslije odbijanca Asim Zec postavio konačnih 2:1.

Prethodno je Borac mogao do novog gola, poslije kontranapada Karića, spojio je Mladena Veselinovića, ali je opet odlično reagovao Kjosevski i spriječio drugu prednost Banjalučana.

Kazna za to uslijedila je četiri minute kasnije za veliko slavlje domaćih igrača i navijača.

Crveno-plavi su do kraja mogli da stignu do boda nakon šuta Galešića, međutim bio je za malo neprecizan i bodovi su ostali na "Grbavici".

Zasluženo, ali i da je bilo drugačije, sigurno ne bi bilo nezasluženo.

FK ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Stevanović, Zec (od 89. Hasanović), Ramović, Blagojević, Bogičević, Stanić, Zajmović (od 80. Žerić), Zeba, Nikolić (od 60. Kajkut) i Osmanković.

FK BORAC: Avdukić, Galešić, Puzigaća, Dujaković, Raspudić, Karić, Danilović (od 76. Radulović), Janičić, Veselinović, Mirković (od 84. Kunić) i Guberac.

Sloboda slavila u Vitezu! Fudbaleri Slobode postigli su prvi gol i zabilježili prvu pobjedu ove sezone i to u gostima protiv Viteza u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije dva poraza bez postignutog pogotka (u Širokom Brijegu -2:0 i u Tuzli od Radnika - 0:1), Sloboda je potom u prethodnom kolu osvojila prvi gostujući bod protiv Krupe (0:0) iako nije nijednom zatreslu mrežu.

Do subote popodne kad su Tuzlaci uspjeli da postignu jedan gol, koji im je bio dovoljan da osvoje sva tri boda u Vitezu.

Vitez - Sloboda 0:1 (0:0)

Taj gol vrijedan kompletnog plijena postignut je u 68. minutu susreta kada je mrežu domaćina sa 16 metara pogodio Almedin Ziljkić.

Tim Vlade Jagodića je bolje ušao u utakmicu i već na startu stigao do pogotka u četvrtom minutu, ali je arbitar iz Prijedora Zoran Grbić poništio gol zbog navodnog prekršaja u kaznenom prostoru.

Domaći su najbolju šansu u prvom dijelu propustili u 20. minutu kad je pogriješila odbrana Tuzlaka i predala loptu Vitezu, međutim, Mahir Karić se nije snašao i propala je odlična prilika.

Po natopljenom terenu zbog kiše, ekipa Ivice Bonića je bila za nijansu bolji rival od gostiju sa "Tušnja" u većem dijelu prvog poluvremena, ali nije bilo pogodaka.

Imali su Tuzlaci preko Almedina Ziljkića u finišu poluvremena odličnu šansu, međutim, njegov udarac pod prečku još bolje je odbranio rezervista Jurica Badrov, koji je zbog povrede zamijenio prvog golmana Ivana Tirića.

U nastavku su oba tima nastavila da igraju otvoreno i stvarala šanse, ali se tek u 68. minuta zatresla mreža i to domaćeg golmana Badrova. Sjajan pogodak postigao je Ziljkić pogodivši iskosa sa lijeve strane sami ugao sa ivice kaznenog prostora - 0:1.

Mogli su Tuzlaci do kraja da zabilježe i ubjedljiviju pobjedu, ali se u nekoliko navrata nisu najbolje snašli Edis Smajić i strijelac jedinog gola na utakmici Almedin Ziljkić.

U sudijskoj nadoknadi mogao je i Edin Salkić da ovjeri trijumf Tuzlaka jer je sam izišao pred golmana domaćina, međutim, nije bio precizan. 

VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Livaja, Karić, Ćosić, Miletić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić.

SLOBODA: Muminović, Salkić, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Grahovac, Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Ignjatović.VITEZ: Tirić, Stanić, Brekalo, Livaja, Karić, Ćosić, Miletić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić.

PREMIJER LIGA, 4. KOLO:

Vitez - Sloboda 0:1 (0:0)
/Ziljkić 68/

Zrinjski - Krupa 1:0 (0:0)
/Stojkić 59/

Željezničar - Borac 2:1 (0:1)
/Kajkut 59, Zec 67 - Raspudić 16/

Nedjelja

ZENICA: Čelik-Radnik Bijeljina (16.30) (Kaljanac Haris - Sarajevo)

GABELA:GOŠK-Široki Brijeg (17.30) (Petrović Dragan - Banjaluka)

DOBOJ KOD KAKNJA: Mladost DK-Sarajevo (17.30) (Bjelica Vladimir - Istočno Sarajevo)

TABELA: Mladost (-1) 9, Željezničar 9, Zrinjski 9, Radnik (-1) 7, Široki Brijeg (-1) 6, Borac 6, Sloboda 4, Sarajevo (-1) 3, Krupa 3, GOŠK (-1) 3, Vitez 1, Čelik (-1) 0

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar