Ivana šampionski: Idemo dalje!

Srpska atletičarka Ivana Španović posle neverovatnog peha smogla snage da prizna: "Ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi".  Teleportujte tu zihernadlu u svemir - zauvek! "Nepravda. Iz Srbije sam", napisala je Ivana Španović.

Ostali sportovi 12.08.2017 | 14:15
Ivana šampionski: Idemo dalje!
Posle nikad viđene scene u istoriji atletike, odnosno gubitka zlatne medalje u finalu Svetskog prvenstva zbog zihernadle (!?) koja se otkačila i napravila trag u pesku iza njenih leđa, naša najbolja sportistkinja Ivana Španović nije mogla mnogo toga da kaže.

A, i šta bi rekla?

Sudije su, naravno, ostale pri svom, medalje su podeljene njenim rivalkama, a Ivana je u hotel morala sa zihernadlom i brojem, umesto zlatom.

Sve što je potom na društvenim mrežama uspela da "sroči" je sledeće:

1. Nepravda.
2. Iz Srbije sam.
Znam da je zlato moje. Kad-tad.

Ivana Španović ima 27 godina i iako neće imati "bolje" godine za zlato na Svetskom prvenstvu, a sledeće je 2019. u Atini, u pravu je - njeno je kad-tad.

Do tada, moramo da se zapitamo kako je moguće da neko posveti život sportu i atletici, da od trena kada otvori oči do momenta kada utone u san, i to godinama iznova i iznova, radi sve što može da bi jednog dana, možda, uz mnogo odricanja, rada i ulaganja bio u prilici da se bori za zlato i da onda, kada se konačno u poslednjoj, šestoj seriji "katapultira" na pobedničko postolje i ostvari životne snove - pobedi jedna zihernadla.

I to u eri kada se preko optičkih vlakana uspešno izvodi kvantna teleportacija fotona u svemir, u eri kada je parče nokta ili jedna dlaka potrebna da bi se napravila još jedna, identična Ivana Španović ili bilo ko drugi na ovoj planeti, sa koje ćemo za nekoliko godina putovati na obilazak obližnjih planeta iz Sunčevog sistema…

U Pekingu, gde fotoni nestaju i pojavljuju se u svemiru, Milorad Čavić 2008. godine "nije dovoljno jako pritisnuo taster iako je stigao prvi".

U Londonu, na stadionu udaljenom sat i pet minuta vožnje od Kembridža, odnosno sat i 45 do Oksforda, centrima svetske nauke, Ivana Španović 2017. godine "nije skočila najdalje jer se otkačila zihernadla, povukla broj za sobom i napravila trag u pesku".

Da čovek ne poveruje!

Kao da čitamo vesti sa Olimpijskih igara 1948. u razrušenom Londonu, a ne...

P. S. Svetska atletska federacija trebalo bi da se izvini Ivani Španović i Atletskom savezu Srbije zato što 2017. godine nije sposobna za bolje rešenje od zihernadle i papira, ostalo je manje-više po pravilima (koja verovatno nisu pisana za slučaj da se otkači broj s majice).

Neke stvari u životu su, jednostavno, neverovatno. Jednostavno se dese i vi tu ne možete ništa.

Takva neverovatna stvar dogodila se, nažalost, Ivani Španović, najboljoj srpskoj atletičarki, u najgorem mogućem trenutku. U poslednjem skoku na Svetskom prvenstvu u Londonu, skoku za medalju, moguće zlatnu, Ivana je odletela preko sedam metara.

Svi smo poskočili, verujući da je medalja obezbeđena, nadali smo se zlatu. Kad, na semaforu je pisalo - 6,91 metar. Da li je moguće!? Izgledalo je mnogo duže.

A onda šok - otpao joj je prokleti papir sa leđa i ostavio je trag u pesku! 

Pa kako baš u tom trenutku!!!

Tragično!

I onda još jedan podatak kao so na ranu:

Ivana se gorko nasmejala. Nije vredela ni uložena žalba. Na kraju joj je izmakla i bronzana medalja. Za JEDAN CENTIMETAR!

Srbija je u neverici, ali je Ivana smogla snage da da šampionsku izjavu, koju je preneo Atletski savez Srbije:

"Ovo je definitivno bilo jedno od takmičenja, čiji ishod nisam očekivala. Imala sam problema na zaletištu, najviše zbog vetra, falila su mi takmičenja koja nisam imala ove godine zbog povreda. Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju, bila sam. Da li za zlatnu, vi najbolje možete da procenite". 

Poslala je i poruku svima u Srbiji:

"Zahvalila bih se svima u Srbiji na ogromnoj podršci, ne samo danas, već i prethodnih nekoliko godina. Idemo dalje!".

Bravo, kraljice, idemo dalje! 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar