Boaći i Donald prijete Vijeiri i Kaduu!

Sjajni napadač Crvene zvezde gotovo sigurno će se ubrzo upisati u klupsku istoriju, a po drugi put bi to mogao da učini holandski vezista.

Fudbal 12.08.2017 | 18:00
Boaći i Donald prijete Vijeiri i Kaduu!
Crvena zvezda se nalazi u odličnoj seriji - sedam uzastopnih pobeda uz gol razliku 18:0 - a na krilima dobrih igara i rezultata, statistiku "budže" i igrači.

Milan Borjan je nesavladan od kada je došao u klub, ali je sa 450 minuta bez primljenog gola i dalje daleko od Zvonka Milojevića, koji je bio nesavladan 896 minuta.

Za razliku od svog saigrača sa gol-linije, koji će morati da izdrži još nekoliko utakmica da bi stigao do rekorda, Ričmond Boaći bi vrlo brzo mogao da postane najbolji strelac od svih stranaca koji su ikada igrali za Crvenu zvezdu.

Sjajni napadač iz Gane postigao je čak 25 golova u 28 nastupa za crveno-bele od januarskog dolaska u klub, a ispred njega je samo Ugo Vijeira sa 28 pogodaka. S tim da je Portugalac do tog učinka došao kroz 51 utakmicu.

Zahuktali Boaći je u osam ovosezonskih utakmica postigao devet golova i nema sumnje da će ubrzo dati još četiri, što će mu biti dovoljno da preuzme primat od Vijeire.

Mnogo zanimljivije biće videti da li će Mičel Donald uspeti da prestigne Mendeša Kadua po broju nastupa za crveno-bele. Tačnije, da li će imati vremena za to.

Brazilac je stranac sa najviše utakmica u dresu Crvene zvezde - 104, a ispred Holanđanina (78) trenutno je i Aval Isah (80). Vezista iz Gane mogao bi da bude "preskočen" već do kraja iduće nedelje, pošto Zvezda igra za dva dana sa OFK Bačkom, u četvrtak sa Krasnodarom, a zatim za vikend u Čačku sa Borcem.

Ukoliko ne napusti crveno-bele do kraj prelaznog roka, Donald bi do kraja sezone mogao da nadmaši Kadua. Bio bi mu to drugi put da se upisuje u istoriju Crvene zvezde, pošto je već postao prvi stranac koji je nosio kapitensku traku u nekoj zvaničnoj utakmici i to od njenog početka.

Podsetimo, Holanđanin je u Zvezdu stigao avgusta 2015. iz ruske Mordovije, dakle, tu je već dve godine, dok je Kadu crveno-beli dres nosio četiri godine, od leta 2009. do leta 2013. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar