Vilander: Federer pokazao da je strast najvažnija!

Teniski komentator Mats Vilander smatra da Rodžer Federer igra bolji tenis nego pre deset godina, kada je bio na vrhuncu karijere.

Tenis 17.07.2017 | 21:15
Vilander: Federer pokazao da je strast najvažnija!
Švajcarac je u nedelju postao najstariji šampion Vimbldona, nekoliko nedelja pre 36. rođendana osvojio je rekordnu osmu tilulu u Londonu.

"Federer je u svojim godinama pokazao da telo nije najvažnija stvar u tenisu. Sve je u mentalitetu i strasti. Ako si spreman, a fizički sposoban, ista je stvar da li imaš 25 ili 35 godina. Federer igra bolje nego pre deset godina kada je dominirao. Njegov meč sa Tomašom Berdihom u trećem kolu Australijen opena mu je bio verovatno najbolji u karijeri", kaže Vilander.

Šveđanin smatra da je na Federerovu igru presudno uticala promena reketa. Švajcarac je prešao sa reketa obima 90 inča na 97.

"Pitam se što nije ranije prešao na veći reket. Pomaže mu da ranije udari bekhend. Rodžer je godinama bio koncentrisan na manje rekete. Da ga nije testirao ne bi imao tu snagu i verovatno bi završio karijeru. Sada bolje servira nego pre. On zna da mora da se koncentriše više na svoje udarce sa osnovne linije kako bi se borio sa Rafaelom Nadalom ili Novakom Đokovićem", kaže bivši broj 1.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar