Beker: Federer je uspješan zbog porodice!

Ostali se muče! Najmlađi šampion u istoriji Vimbldona Boris Beker smatra da je porodica glavni faktor sjajnih igara Rodžera Federera u 2017. godini.

Tenis 18.07.2017 | 20:30
Beker: Federer je uspješan zbog porodice!
Švajcarac je osvojio pet od sedam turnira na kojima je igrao, među njima Australijen open i u nedelju Vimbldon, čiji je postao rekorder sa osam trofeja.

Federer se vratio na vrhunski nivo koji nije mogao da dostigne godinama, te posle šestomesečne pauze napredovao sa 16. mesta na startu godine, do trećeg posle tri Grend slema.

"Mislim da je njegova tajna porodični život, njegova žena i deca i cela porodična pozadina, koji predstavljaju bazu podrške. Mislim da bez njih ne bi mogao da uradi ono što radi sada. Mislim da je prvi koji je to "prigrlio". Mislim da se neki drugi igrači muče s tim, pokušavaju da udovolje svima. Ali je Rodžer napao pravi balans kada je teniser, kada je otac, kad je suprug, kada je porodični čovek. To je pravi razlog zašto je i dalje uspešan", rekao je Beker za BBC.

Federer je odac četvoro dece, ima dva para blizanaca, ćerki i sinova. Proteklih godina očevi su postali i njegovi najveći rivali, Novak Đoković ima sina i čeka drugo dete, a Endi Mari ima ćerku. Jedino Rafael Nadal još nije zasnovao porodicu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar