Martina Hingis osvojila 23. Grend slem u karijeri!

Britanac Džejmi Mari i Švajcarkinja Martina Hingis osvojili su Vimbldon u konkurenciji mešovitih parova.  I Džejmi ima dve titule na Vimbldonu!

Tenis 16.07.2017 | 20:15
Martina Hingis osvojila 23. Grend slem u karijeri!
Mari i Hingis su savladali Finca Henrija Kontinena i Britanku Heder Votson u dva seta sa 6:4, 6:4.

Mari je osvojio svoj četvrti Grend slem u karijeri u konkurenciji dublova, drugi put je trijumfovao na Vimbldonu, posle deset godina pauze.

S druge strane, Hingisova je osvojila čak 23. Grend slem trofej u karijeri, 18. u konkurenciji parova.

Mariju je ovo drugi trofej u karijeri u miks dublu, nakon što je 2007. godine takođe na Vimbldonu došao do trofeja kada je igrao u paru sa Jelenom Janković, dok je Hingis pre dve godine sa Indijcem Leandrom Paesom trijumfovala u istoj konkurenciju.

Ovaj meč stavio je tačku na ovogodišnji Vimbldon koji je u muškoj konkurenciji osvojio Rodžer Federer, a u ženskoj Garbinje Mugurusa.

U konkurenciji dublova slavili su Marselo Melo i Lukaš Kubot u muškoj, a Ekaterina Makarova i Elena Vesnina u ženskoj konkurenciji.

Najbolji junior je Španac Alehandro Davidovič Fokina, a juniorka Kler Liju. Aksel Geler i Ju-hsiu Hsu su slavili u dublovima kod muškaraca, a Srpkinja Olga Danilović je u tandemu sa Slovenkom Kajom Juvan kod juniorki.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar