Bravo, Olga! Srbija ima šampionku Vimbldona!

Srpska teniserka Olga Danilović i Slovenka Kaja Juvan osvojile su trofej na Vimbldonu pošto su u finalu dubla za juniorke savladale Keti Mekneli i Vitni Osugve.

Tenis 16.07.2017 | 16:00
Bravo, Olga! Srbija ima šampionku Vimbldona!
Srpsko-slovenački par trijumfovao je posle 59 minuta igre rezultatom 2-0 u setovima 6:4, 6:3 sasvim zasluženo osvojile titulu najprestižnijeg takmičenja sezone.

Danilovićeva i Juvan su u prvom setu posle izjednačenog rezultata 3:3 vezale tri gema i lako završile set u svoju korist.

Izgledalo je da će mnogo lakše uzeti drugi set jer su bez izgubljenog poena brzo došle do brejka, ali je kod rezultata 5:1, srpsko-slovenački par dopustio je rivalkama da da osvoje dva uzastupna gema.

Međutim, posle forhenda Danilovićeve, Amerikanke su pogrešile na mreži i to je bilo dovoljno za konačan rezultat za pobedu na Vimbldonu.

Amerikanke su važile za favoritkinje u tom meču, budući da su u polufinalu bile bolje od prvih nosilaca - Kanađanke Karson Brenstin i Ukrajinke Marte Kostjuk (6:2, 6:2).

Olga i dva meseca starija Kaja prve su stigle do brejka (4:3) nakon što su prethodno spasavale brejk lotu. Odmah su ga potvrdile (5:3), a potom posle 27 minuta igre i povele 1:0 u setovima.

U istom ritmu su nastavile i na startu drugog seta, jer su rivakama odmah oduzele servis. Bile su veoma ubedljive i uigrane, što im je donelo novi brejk u petom gemu (4:1). Srpkinja i Slovenka imale su priliku da brže okončaju meč u svoju korist, ali su im prilikom vođstva 5:2, rivalke uzvratile, smanjile na 3:5, ali nakon toga Danilović i Juvan zadale su im ključni udarac, koji im je doneo i titulu u ženskom dublu u juniorskoj konkurenciji.

Talentovana srpska teniserka Olga Danilović, koja je u januaru napunila 16 godina, tako je stigla do druge grend slem titule u karijeri u dublu.

Ona je prošle godine trijumfovala na Rolan Garosu u paru sa Paulom Arijas Manjon iz Španije. U finalu su tada nadigrale ruski dubl - Olesiju Pervušinu i Anastasiju Potapovu, posle preokreta (3:6, 6:3, 10:8).

Ćerka bivšeg košarkaškog reprezentativca, sada predsednika KSS Predraga Danilovića, upisala je novi uspeh ove sezone, u kojem je osvojila drugu ITF titulu na turniru u Turskoj, a potom ostvarila i dvostruku pobedu, u singlu i dublu, na prestižnom juniorskom turniru Huan Karlos Ferero u Alikanteu za igrače do 18 godina u aprilu.

Ona je ove godine napravila i ogroman pomak na WTA listi, a u London je otputovala kao 529. igračica sveta.

Danilovićevoj je ovo druga titula na gren slemovima jer je prethodno, takođe u dublu, osvojila Rolan Garos.

BRAVO, OLGA!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar