Transfer ljeta u Evropi - Ćaćo Rodrigez u CSKA!

To je CSKA: Otišao Teo, a najjači su "na" pleju! Nije samo Vesterman. CSKA je odlazak Miloša Teodosića nadomestio angažovanjem jedinog igrača koji je "smeo" da bude pominjan u njegovom i društvu Vasilisa Spanulisa.  Španac navodno potpisao trogodišnji ugovor sa Armejcima.

Košarka 17.07.2017 | 19:30
Transfer ljeta u Evropi - Ćaćo Rodrigez u CSKA!
Posle Tea, Armiju će voditi Ćaćo. Španski plejmejker Serhio Rodrigez potpisao je ugovor sa moskovskim CSKA, tvrdi poznati izraelski novinar Dejvid Pik.

On je prošle sezone igrao za ekipu Filadefije, a nedavno mu je istekao ugovor sa tim klubom.

Prošle nedelje moskovljani su Rodrigezu poslali ponudu - ugovor na tri godine vredan 10.700.000 evra.

I očigledno da je to bilo više nego dovoljno da se jedan od najpoznatijih bradonja u svetskoj košarci odluči za povratak na Stari kontinent.

Prošle sezone Rodrigez je u dresu Filadelfije odigrao 68 utakmica uz prosečan učinak od 7,8 poena i 5,1 asistencijom po utakmici.

Uprava CSKA i trener Dimitris Itudis od Rodrigeza očekuju da uspešno uskoči u patikeMiloša Teodosića koji je nedavno potpisao ugovor sa LA Klipersima.

Pred Španca, moskovski klub je već angažovao i igrača koji će biti rezervna opcija na mestu plejmejkera - radi se o Francuzu Leu Vestermanu. 

Kako tvrdi izraelski novinar, ’Armejci’ su pored Lea Vesterman doveli još jednog pleja, koji će dres moskovskog kluba nosti do 2020. godine.

Sjajni Španac je u prošloj sezoni igrao za Filadelfiju, a ove sezone mu je istekao ugovor sa klubom iz NBA lige.

Popularni Ćaćo je karijeru započeo 2003. u Estudijantesu, a tokom karijere nastupao je za Portland Blejzerse, Sakramento Kingse, Njujork Nikse, Real Madrid.

Sjajnu sezonu obeležio je u 'Kraljevskom' dresu kada je u sezoni 2013/14 prosečno beležio 14 poena, 4,9 asistencija, 2,0 skoka i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Jedno vreme važilo je da moraš da imaš bradu ako želiš da te smatraju vrhunskim evroligaškim plejmejkerom, a to se odnosilo pre svega na majstorije koje su u Moskvi, Atini i Madridu priređivale "bradonje" Miloš Teodosić, Vasilis Spanulis i Serhio Rodrigez.

Ispostavilo se da je tačno ono što je najavljeno još u maju da će, u slučaju odlaska Teodosića u NBA ligu, njegovu ulogu u CSKA preuzeti NBA košarkaš (u tom trenutku) – Rodrigez!

Iz Rusije, ali i drugih delova Evrope, stižu potvrde ove vesti.

Španski reprezentativac, posle rastanka sa Filadelfijom Seventisiksers, dogovorio se sa "armejcima" o saradnji do 2020. godine i sada je jasno da trener ekipe, Dimitris Itudis, ipak nije Leu Vestermanu namenio ulogu startnog pleja, već - popularnom "Ćaću".

Ali, u isto vreme, CSKA je nekako uspeo da uprkos gubitku Teodosića sastavi verovatno najjači tandem plejmejkera za Evroligu 2017/18.

Rodrigez (31, 191) počeo je karijeru 2003. u Estudijantesu, tri godine kasnije draftovali su ga Finiks Sansi kao 27. pika i odmah prosledili Portland Trejlblejzersima, koji nisu čekali već su mu dali šansu istog leta - 2006. godine.

Posle tri sezone u Oregonu, Rodrigez je kratko igrao za Sakramento Kingse i Njujork Nikse, da bi se 2010. godine vratio u Madrid, ali u redove Reala sa kojim je bio redovni učesnik Fajnal-for turnira Evrolige, šampion i MVP 2014. godine.

Igre u dresu Reala donele su mu novu NBA priliku, kada je prošlog leta potpisao za Seventisikserse, ali je drugi odlazak u SAD bio kraći od prvog, pa se odlučio za povratak na evroligaške parkete gde je imao sjajne sezone, poput 2013/14 kada je prosečno beležio 14 poena, 4,9 asistencija, 2,0 skoka i 1,2 ukradene lopte po utakmici.

Transferi u CSKA

došli

Vil Klajburn (Darušafaka)
Otelo Hanter (Real Madrid)
Leo Vesterman (Žalgiris)
Serhio Rodrigez (Filadelfija)
Aleksandr Homenko (CSKA 2)
Maksim Kondakov (CSKA 2)
Andrej Lopatin (CSKA 2)

otišli

Miloš Teodosić (L. A. Klipers)
Džoel Friland (slobodan igrač)
Eron Džekson (Peking)

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar