Radonjić po odlasku: Ovo je moja odluka!

"Ovo je moja odluka, čije donošenje nije bilo lako, pa je samim tim bilo potrebno vreme od završetka sezone kako bih razmislio", rekao je Dejan Radonjić u večeri kada je Crvena zvezda objavila da on više neće biti trener.

Košarka 16.07.2017 | 15:15
Radonjić po odlasku: Ovo je moja odluka!
Dejan Radonjić neće više biti trener Košarkaškog kluba Crvena zvezda.

Klub je to ove subote uveče objavio, a trofejni trener potvrdio u izjavi za naš portal.

"Ovo je moja odluka, čije donošenje nije bilo lako, pa je samim tim bilo potrebno vreme od završetka sezone kako bih razmislio", rekao nam je Radonjić neposredno nakon što je Evropom proneta vest o njegovom odlasku sa klupe šampiona Srbije.

"Hvala svima u klubu, predsedniku Čoviću, članovima uprave, najbližim saradnicima, svim igračima sa kojima sam sarađivao, posebno navijačima na velikoj podršci koju su nam pružali. Svi oni su ugradili deo sebe u uspehe koje je Zvezda ostvarila u prethodnom periodu i zahvaljujući kojoj se pozicionirala u vrh domaće, regionalne i evropske košarke", dodao je mladi trener i naglasio:

"Prethodne četiri i po godine ostaće u mom najlepšem sećanju i mnoge trenutke pamtiću zauvek. Kuda god me put bude vodio dalje u karijeri ostaću navijač Zvezde, kojoj želim mnogo pobeda i trofeja u godinama koje dolaze".

Dejan Radonjić vodio je Crvenu zvezdu od aprila 2013. do kraja te sezone, a onda još pune četiri sezone, tokom kojih je stajao kraj terena 326 puta i ostvario 239 pobeda, osvojio devet trofeja i odveo crveno-bele do četvrtfinala Evrolige i polufinala Evrokupa.

Veliki broj košarkaša crveno-belih koji su sarađivali sa njim u međuvremenu postali su važni igrači u reprezentaciji Srbije koja je u istom periodu igrala finale Svetskog prvenstva, polufinale Evropskog prvenstva i finale Olimpijskih igara: Marko Simonović, Nikola Kalinić, Stefan Jović, Raško Katić i Vladimir Štimac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar