Radonjić i Zvezda se razišli!

Košarkaški klub Crvena zvezda i Dejan Radonjić odlučili su da ne nastave dugogodišnji saradnju, saopšteno je na sajtu kluba.  KK Crvena zvezda: Radonjiću, hvala i srećno!

Košarka 16.07.2017 | 11:15
Radonjić i Zvezda se razišli!
Posle osmorice članova šampionske generacije - otišao je i trener!

Nakon 1.522 dana tokom kojih su osvojene tri ABA lige, tri titule prvaka Srbije i tri Kupa Radivoja Koraća, zabeležene 42 evroligaške pobede uz jedan plasman u četvrtfinalne, kao i plasman u polufinale Evrokupa, ozvaničen je razlaz između Crvene zvezde i jednog od najuspešnijih trenera u njenoj istoriji, Dejana Radonjića.

Za razliku od leta 2015, kada su predsednik crveno-belih Nebojša Čović i mladi crnogorski stručnjak našli zajednički jezik i produžili saradnju na još dve sezone, ovog puta nije bio takav slučaj, iako je klub dugo držao na stolu ponudu koja - očigledno - nije bila dovoljno dobra.

Šta je 47-godišnji Podgoričanin postavio kao uslove svog ostanka na Malom Kalemegdanu, može da se zaključi i po izjavama koje je dao na burnoj konferenciji za medije održanoj odmah po osvajanju titule prvaka države i treće pobede nad FMP Železnikom.

Iste večeri, i Čović je održao konferenciju za novinare i rekao da bi i on mogao da napusti klub.

Od igrača koji su pod Radonjićevim vođstvom prošle sezone osvojili još jednu "Tripletu": ABA ligu, Kup Radivoja Koraća i Superligu, klub su pre upravo objavljenog rastanka sa trenerom napustili kapiten Luka Mitrović, Stefan Jović, Marko Simonović, Marko Gudurić, Ognjen Kuzmić, Čarls Dženkins, Nejt Volters i Dion Tompson.

Ono oko čega su strepeli navijači Crvene zvezde već mesecima unazad, znajući da se Radonjiću bliži istek ugovora, a da pregovori nisu započeti, dogodilo se ove subote uveče kada je klub na zvaničnom portalu objavio kratko i saopštenje u kojem se zahvaljuje popularnom Deji na svemu što je uradio u prethodne četiri godine i tri meseca. Ujedno, javnost je obaveštena da on neće voditi ekipu u sezoni 2017/18.

"HVALA DEJO"

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da i pored velike želje, saradnja sa dosašnjim trenerom gospodinom Dejanom Radonjićem nije nastavljena. O daljim koracima KK Crena zvezda mts će obavestiti javnost u narednim danima", saopštio je klub sa Malog Kalemegdana.

"KK Crvena zvezda mts izražava veliku zahvalnost treneru koji je na klupi kluba sedeo više od četiri godine i u tom periodu ostvario istorijske rezultate", dodato je i naglašeno da ni drugi sastanak, kao onaj koji su Čović i Radonjić imali pre trenerovog odlaska u SAD, nije doneo približavanje stavova.

"Nakon povratka Dejana Radonjića sa usavršavanja u SAD, obavljeni su poslednji razgovori sa čelnicima kluba u Beogradu. Ipak, i pored velike želje, klub i trener neće nastaviti saradnju. KK Crvena zvezda mts će o narednim koracima blagovremeno obavestiti javnost", napisano je u saopštenju.

Ako je i bilo optimista koji su se nadali da će Čović i Radonjić uspeti da približe stavove, ovakav epilog bio je sasvim očekivan nakon gostovanja prvog čoveka kluba na Televiziji "Pink", gde je bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije i FMP Železnika nedvosmisleno najavio "hrabru rekonstrukciju na svim nivoima".

Tom prilikom, Čović je imao i oštru poruku za grupu navijača-veterana koja se okuplja u "Pioniru" na svim utakmicama, i "velikim" i "malim", a koja je u finišu sezone, valjda sluteći ovakav epilog, konstantno isticala transparent na kojem je bila jasna poruka - novi ugovor za trenera.

Prethodnih nedelja, iz Crne Gore dolazili su nagoveštaji da će Radonjića na klupi Crvene zvezde zameniti - Duško Ivanović.

Saopštenje aktuelnog šampiona Srbije i ABA lige prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da i pored velike želje, saradnja sa dosašnjim trenerom gospodinom Dejanom Radonjićem nije nastavljena. 

KK Crvena zvezda mts izražava veliku zahvalnost treneru koji je na klupi kluba sedeo više od 4 godine i u tom periodu ostvario istorijske rezultate. 

Crvena zvezda je sa gospodinom Radonjićem kao trenerom osvojila: 3 titule prvaka ABA lige, 3 titule domaće lige, 3 nacionalna kupa, a pamtiće se i veliki uspesi u Evropi, polufinale Evrokupa, i prvi istorijski plasman u plej of Evrolige. 

Nakon povratka Dejana Radonjića sa usavršavanja u SAD, obavljeni su poslednji razgovori sa čelnicima kluba u Beogradu. Ipak, i pored velike želje, klub i trener neće nastaviti saradnju. 

KK Crvena zvezda mts će o narednim koracima blagovremeno obavestiti javnost", piše u saopštenju.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar