Vimbldon ima novu šampionku!

Mugurusa "počistila" Venus! Španska teniserka Garbinje Mugurusa osvojila je titulu na Vimbldonu pošto je u finalu savladala Amerikanku Venus Vilijams rezultatom 2-0, po setovima 7:5 i 6:0. Svaka čast Venus, ali Garbinje je šampionka! Španska teniserka "odbranila" dve set lopte koje je imala Venus Vilijams, pa osvojila devet uzastopnih gemova kojima je došla do prve titule na Vimbldonu. Druge na grend slemovima!

Tenis 15.07.2017 | 17:00
Vimbldon ima novu šampionku!
Njoj je to druga grend slem titula, posle trijumfa pre dve godine na Rolan Garosu, a ukupno četvrti WTA trofej u karijeri.

Dvadesetrogodišnja teniserka je savladala trinaest godina stariju Amerikanku posle sat i 18 minuta igre.

Venus je dobro otvorila meč, ali je već na startu bilo jasno da joj neće biti lako protiv španske teniserke.

Ipak, klučni momeman dogodio se tokom prvog seta, kada je Mugurusa pri rezultatu 5:4 za Venus spasila dve set lope, a potom vezala devet gemova za pobedu i osvajanje prve titule na Vimbldonu.

Već na startu drugog seta, Špankinja je uzela servis Amerikanki, a u nastavku Vlijamsova nije mogla ništa protiv sjajne igre nove šampionke Vimbldona.

Mugurusa je na najprestižnijem turniru igrala u finalu kada je poražena od Serene Vilijams, dok starija sestra Venus nije uspela da sruši rekord svoje sestre da postan najstarija pobednica nekog grend slem turnira.

Vimbldon je dobio novu šampionku!

To je španska teniserka Garbinje Muguruza koja je protiv trinaest godina starije rivalke Venus Vilijams, koja je prvi put posle osam godina igrala u finalu Vimbldona, odigrala na vrhunskom nivou čitav meč i pobedila nakon samo sat vremena i 18 minuta tenisa.

Špankinja je spasila dve set lopte pri rezultatu 5:4 za Venus, pa vezala DEVET uzastopnih osvojenih gemova, za konačni rezultat na "Centralnom terenu": 7:5, 6:0.

Bio je to ključni detalj sjajnog prvog seta u kome su obe teniserke igrale na visokom nivou i gotovo sat vremena pokušavale jedna drugoj da "oduzmu servis", brejk lopte su se rešavale greškama protivnica, a nakon najveće propuštene šanse Venus Vilijams - koristi je samo gem kasnije Garbinje i privodi set kraju. Kao da se u tom trenutku u potpunosti raspala igra velike šampionke Vilijams...

Ona je bila bleda senka teniserke iz prvog seta, i uopšte turnira, nakon što joj je već u prvom gemu drugog seta Muguruza "oduzela" servis, pa je vodila do "krompira" na semaforu.

Muguruza je tako osvojila svoj drugi "grend slem" u karijeri pošto je prethodno prošle godine pobedila Serenu Vilijams u finalu Rolan Garosa, i zapravo je prva teniserka koja je do svojih grend slem titula došla pobedivši obe sestre Vilijams.

"Pokušala sam sve kao Serena, ali biće još prilike. To zaista mislim!", kratko je po završetku meča izjavila Venus, koja čitav turnir "beži" od novinara i pitanja.

"Bila sam nervozna, iako se to nije videlo. Oduvek sam sanjala da ovo uradim i uspela sam", kazala je Muguruza koja je na pitanje Su Barker da li ima poruku za svog trenera Sema Sumika pokazala na čuveni trofej Vimbldona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar