"Mislio sam da više neću igrati na Centralnom terenu"!

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je koliko mu znači plasiranje u finale Vimmbldona.

Tenis 16.07.2017 | 08:15
"Mislio sam da više neću igrati na Centralnom terenu"!
"Osećam se privilegovanim što sam u još jednom finalu, zadovoljstvo mi je da ponovo igram na Centralnom terenu“, rekao je Federer.

Švajcarac će se boriti za drugu gren slem titulu ove sezone, posle duge pauze koju je napravio prošle godine, imati priliku da osvoji pobedom nad Marinom Čilićem.

“Mislim da je pauza bila dobra jer vaše telo mora da odmara s vremena na vreme. Drago mi je da se isplatilo jer je postojalo sumnja da možda više nikada neću zaigrati na Centralnom terenu", dodao je 35-godišnjak.

Osvajač 18 Grend Slem rekao je da mnogo faktora odlučuju o penzionisanju iz sveta „belog sporta“.

“Zdravlje je veoma bitno. Kako vreme bude odmicalo, biću sve obazriviji koliko i gde igram. Takođe, bitni su i razgovori koje ću voditi sa svojom suprugom, decom, da li će svi biti srećni da se spakuju i budu na turu sa mnom po 5-6 nedelja. Za sada nema problema, što je zaista divno. Uspesi su takođe krucijalni – oni me motivišu i održavaju tu gde sam. I ovaj turnir je jedan od onih koji me teraju da se i dalje takmičim. Nisam doneo konkretnu odluku, da čekam Igre u Tokiju ili tako nešto. Od povrede sve planiram mnogo detaljnije, planiram po godinu dana unapred", zaključio je Federer.

Finale je u nedelju od 15 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar