Priča: Od 150$ da se "oproba" do ugovora na 20 miliona!

Sjajna priča Džonatona Simonsa, novog pojačanja Orlanda.

Košarka 17.07.2017 | 13:30
Priča: Od 150$ da se "oproba" do ugovora na 20 miliona!
Kakva sudbina i čudna karijera Džonatona Simonsa!

Eksplozivni bek je tek 2015. godine, kada je imao "punih" 26, stigao do NBA lige iako su košarkaši njegovih godina to uradili tri, četiri, pet i više godina ranije, ali njegov put do dresa San Antonija nije bio nimalo lak i zapravo se čini "holivudski". Njegova priča će verovatno inspirisati mlade košarkaše da nikada ne odustaju i da veruju da će se "kockice poklopiti".

Nakon neuspelog drafta, na koji je došao nakon studiranja na tri koledža, Simons nije dobio šansu ni da nastupa u "D" ligi, pa je morao da plati kotizaciju od 150 dolara samo da se "oproba" u tom takmičenju.

Bio je uporan, mada je jasno u jednom trenutku razmišljao i da odustane od svega, a onda je 2015. godine stigao poziv Grega Popovića koji ga je upitao da li bi igrao "letnju ligu" za njegove Spurse. Nakon dobrih partija potpisao je dvogodišnji ugovor (druga godina nije bila garantovana), ali je nastavio da oduševljava teksašku publiku i u drugoj sezoni je poneo dres San Antonija.

Sa klupe je znao da doprinese, "uskočio" je i igrao iznad svojih proseka iz regularnog dela sezona u plej-ofu nakon povrede Lenarda (10,5 poena), i na kraju to sve "naplatio" unosnim ugovorom, doduše ne u Spursima.

Momak koji je "platio" da igra u razvojnoj ligi - dogovorio je trogodišnju saradnju sa Orlandom nakon koje će biti bogatiji za tačno 20 miliona dolara!

On je ovog leta postao "nezaštićeni" slobodni agent i Spursi nisu iskoristili šansu da mu ponude novi ugovor, verovatno zbog toga što su čekali neko "jače ime" i nisu mogli da mu ponude novac koji bi dobio u Medžiku.

Nešto slično kao sa Bobanom Marjanovićem prošlog leta...



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar