"Ojađeni" Bamberg nastavio da skuplja tim!

Trinkjeri je ostao bez Melija, Kozera, Strelnieksa i Milera, ali je selektirao veoma zanimljivu grupu igrača.

Košarka 17.07.2017 | 11:30
"Ojađeni" Bamberg nastavio da skuplja tim!
Nemački šampion Bamberg, koji je leto počeo rastankom sa četvoricom verovatno najboljih igrača koje je imao u svojim redovima, nastavio je da popunjava rupe pred start sezone 2017/18.

Posle Danijela Haketa (Olimpijakos), Luke Mitrovića (Crvena zvezda), Ogustina Rabita (Ulm), Brisa Tejlora (Bajern) i Džamila Vilsona (Torino), u redove ekipe koju kao trener vodi Andrea Trinkjeri došao je i evroligaški veteran, Riki Hikman (31).

Amerikanac koji je nastupao za Makabi (2012-14), Fenerbahče (2014-16) i Armani Milano (2016-17) izabrao je Bamberg iako je bio u pregovorima i sa Olimpijakosom.

On je bio jedan od najboljih bekova Evrolige dok u martu 2015. nije povredio Ahilovu tetivu na desnoj nozi zbog čega je pauzirao skoro godinu dana.

Bamberg su ovog leta napustili Nikolo Meli (Fenerbahče), Janis Strelnieks (Olimpijakos), Fabijen Kozer (Real), kao i Darijus Miler koji još vaga gde će nastaviti karijeru.

Trinkjeri, pored nabrojanih igrača koje je klub doveo, pod ugovorom ima samo još Nikolaosa Zisisa i Elijasa Herisa iz prošle sezone, mada je realnost da će još neki igrači koji su osvojili titulu, a kojima su ugovori istekli, ostati i naredne sezone Frankoniji.

Hikman je osvojio Evroligu sa Makabijem, a prošle sezone beležio je prosečno 10,1 poen, 3,3 asistencije i 2,6 skokova igrajući za Armani u najjačem evropskom klupskom takmičenju.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar