Današnji tinejdžeri spori kao starci

Između 50 i 75 odsto adolescenata se ne hrani zdravo, pasivno je i nezainteresovano za sport. Naučnici sa Univerziteta "Džon Hopkins" su za neaktivnost mladih okrivili društvene mreže
 

Zdravlje 15.07.2017 | 10:12
Današnji tinejdžeri spori kao starci
Devetnaestogodišnjaci su toliki spori, da mogu da se uporede sa osobama koje imaju šezdeset i više godina - pokazalo je istraživanje stručnjaka iz Baltimora. Između 50 i 75 odsto adolescenata se ne hrani zdravo, pasivno je i nezainteresovano za sport. Naučnici sa Univerziteta "Džon Hopkins" su za neaktivnost mladih okrivili društvene mreže.

U istraživanju je učestvovalo čak 12.529 adolescenata čija je aktivnost merena uređajem za praćenje, posle čega su istraživači zaključili da je neophodno preduzeti mere na nivou obrazovanja kako bi se aktivnost kod mladih povećala.

- Mora da se nađe način da se rasporede dnevne obaveze da bi mladi imali više vremena za sport - navodi Vadim Zipunjikov, jedan od autora istraživanja.

Iako je Svetska zdravstvena organizacija predložila minimum sat vremena fizičkih aktivnosti dnevno, 20 odsto momaka i 50 odsto devojaka ne pridržava se sugestija. Deca i mladi između 12 i 19 godina u najvećem procentu su fizički aktivni manja od 60 minuta dnevno.

Novosti
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar