Zakintos – dvoje optuženih u BG

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović kaže da su četvorica srpskih državljana u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Amerikanca Bakarija Hendersona u klubu "Bar kod" u Laganasu. Dvojica su puštena na slobodu i stigli su u Beograd. Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu.

Srbija 15.07.2017 | 08:40
Zakintos – dvoje optuženih u BG
Ministarstvo pravde je u svakodnevnom kontaktu sa Ambasadom koja u svakom trenutku ima informacije šta se dešava, rekla je ministarka Nela Kuburović gostujući u Dnevniku RTS-a dodajući da je i u kontaktu sa advokatom Zorom Dobričanin koja je branilac jednog od okrivljenih.

"Trenutno su četiri lica u pritvoru, dvoje se brane sa slobode, oni su u Beogradu i svaka komunikacija lica koja se nalaze u Srbiji sa grčkim organima ide preko Ministarstva pravde koje će pružiti svu neophodnu pomoć licima koja su ovde", rekla je Kuburovićeva.

Kada je reč o onima koji su u pritvoru, tri su starosti do 21 godine, tako da se i kod njih primenjuju odredbe koje se odnose na maloletnike i oni će biti smešteni u Kazneno-popravni zavod za maloletnike.

"Danas moramo da sačekamo i da vidimo kakva će biti odluka i u odnosu na lice koje će saslušati istražni sudija, da li će biti određen pritvor ili ne", rekla je Kuburovićeva.

Grčki mediji su ranije objavili da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da državnom tužiocu predloži i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe – doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano tj. organizovano ubistvo.

Sumnja se da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću, od kojih je nekoliko udaraca bilo fatalno.

(RTS)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Aqua

15.07.2017 07:01

Valjda od 18 godina vise nije maloljetan. A slavite punoljestvo kad navrsi 18 godina. To znaci ako je sve uredu sa 18 god si punoljetan ako napravis neku sramotu i belaj nisi i onda te tretiraju kao maloljetnu osobh. PUUUUU ZAKONA I DRZAVE.

ODGOVORITE
Name

Virus

15.07.2017 13:44

Jedan amer manje,podrska braci.

Name

Indijanac

15.07.2017 08:00

Samo doživotna, bolesni geni se ne mogu liječiti! Došli tarzani u Grčku u sred sezone da ubijaju turiste??? Ima da ih pravoslavna braća objese za muda kao lekciju svim budućim majmunima. Nije Grčka Srbija gdje preCednik javno kaže da se ne može boriti protiv huligana/navijača, imaju oni lijek za "mangupe" u čoporu...

ODGOVORITE
Name

Virus

15.07.2017 13:43

Idi u rupu iz koje si ispao da te nebi doradivo.