Zvanično: Jović do 2019. u Bajernu!

Doskorašnji plejmejker Zvezde zvanično je postao član nemačkog tima.  „Stefan je izrastao u jednog od najboljih i najprestižnijih plejmejkera u Evropi, a tek mu je 26 godina i radi se o nekome ko će tek nastaviti da se razvija“, rekao je Marko Pešić.

Košarka 14.07.2017 | 20:45
Zvanično: Jović do 2019. u Bajernu!
Potvrda je zvanično stigla i od minhenskog Bajerna. Stefan Jović je potpisao do 2019. godine i sledeće sezone će sa pozicije plejmejkera predvoditi tim selektora Srbije Aleksandra Jovića.

Jović se već zadužio dres nemačkog velikana, a Crvenoj zvezdi na ime obeštećenja pripada 160.000 evra, kolika je bila klauzula u ugorovu srpskog reprezentativca sa klubom s Malog Kalemegdana.

Bavarci nisu saopštili koliko će Jović zaraditi tokom dve sezone, ali prema saznanjima MOZZART Sporta radi se o cifri od 1.400.000 evra.

„Nije tajna, pokušavali smo da dovedemo Stefana već dugo vreme. On je izrastao u jednog od najboljih i najprestižnijih plejmejkera u Evropi, a tek mu je 26 godina i radi se o nekome ko će tek nastaviti da se razvija“, rekao je direktor b avarskog kluba Marko Pešić.

Plejmejker je lično otklonio dilemu, a Crvena zvezda mts i Bajern su tokom dana i formalno potvrdili: Stefan Jović novi je organizator igre ekipe Saše Đorđevića!

Bavarci su ozvaničili da je Jović potpisao dvogodišnji ugovor, prema kojem će do 2019. nositi dres trostrukog šampiona Nemačke.

Crvena zvezda mts na svom sajtu je podsetila da je Jović došao u ekipu Dejana Radonjića 2014. i u njoj proveo tri godine. Za to vreme, osvojio je dve "triple krune" i jednu duplu krunu, a proglašen je i za najkorisnijeg igrača finala ABA lige za sezonu 2015/16.

"Odlazim u Bajern nakon tri lepe, trofejne sezone u Crvenoj zvezdi. Osvojili smo sve, pamtiću titule, utakmice pred sjajnim navijačima i ponosan sam na sve što smo svi zajedno uradili! Sada je vreme za novi izazov u mojoj karijeri, a to je odlazak u Bajern iz Minhena. Crveno-belima želim mnogo sreće, osvojenih pehara i uspeha", rekao je Jović za klupski sajt.

Rođeni Nišlija je u crveno-belom dresu odigrao 193 utakmice, a Zvezda ovaj put nije saopštila koliko je novca zaradila njegovim transferom u Nemačku.

Jović je u Crvenu zvezdu stigao 2014. godine i osvojio tri ABA lige, tri titule šampiona Srbije, kao i dva nacionalna Kupa. Bio je MVP finala ABA lige 2016. godine.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar