"Zmajevi" ne lete u Skoplje, ali idu autobusom!

Košarkaši Bosne i Hercegovine ipak će nastupiti na turniru u Makedoniji, ali umjesto avionom, izabranici Duška Vujoševića će autobusom otputovati u Skoplje.

Košarka 16.07.2017 | 08:30
"Zmajevi" ne lete u Skoplje, ali idu autobusom!
Poslije izjave potpredsjednika Košarkaškog saveza BiH Seje Bukve da zbog loše finansijske situacije neće igrati na turniru u Makedonije, te da je i sam nastup u pretkvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine pod upitnikom, uslijedio je preokret!

"Zmajevi" će ipak igrati na turniru u Makedonije, ali će zarad ušteda troškova putovati autobusom umjesto avionom, potvrđeno je na zvaničnom sajtu Saveza, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Teška finansijska situacija u kojoj se nalazi KS BiH dovela je u pitanje nastup naše muške seniorske reprezentacije na turniru u Skoplju, te u pretkvalifikacionim mečevima za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, o čemu su juče pisali brojni mediji.

Nakon nadljudskih napora koje je UO KS BiH uložio kako bi se obezbijedila finansijska sredstva za neometan rad seniora u pripremnom periodu, obavještavamo javnost da ćemuška seniorska reprezentacija ipak putovati na turnir u Skoplje.

UO KS BiH naišao je na razumijevanje Stručnog štaba sa kojim je obavio razgovor i koji je svjestan teške situacije u kojoj se Savez trenutno nalazi. Postignut je dogovor da naša reprezentacija putuje u Makedoniju autobusom, s obzirom da nema dovoljno sredstava za putovanje avionom.

Zajednički stav UO KS BiH i Stručnog štaba seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine jeste da zbog dobrih odnosa koje Savez ima sa Košarkaškom federacijom Makedonije, ne bi bilo korektno da se učešće otkaže u posljednjem trenutku, te da će mečevi u Skoplju mnogo značiti našoj selekciji, kako bi što spremniji dočekali pretkvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

UO KS BiH se zahvaljuje Stručnom štabu i reprezentativcima na razumijevanju i na činjenici da su izašli u susret nacionalnom Savezu u jednom od najtežih trenutaka od postojanja KS BiH.

Seniorska reprezentacija u Skoplje putuje u utorak, 18. jula u večernjim časovima, a na turniru „Trofej Makedonije 2017“ odmjeriće snage sa selekcijama Holandije, Portugala i domaćina Makedonije", navedeno je i saopštenju KS BiH.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar