Bogdan Bogdanović i zvanično ''Kralj''!

Bogdan Bogdanović i zvanično je postao novi igrač Sakramento Kingsa.  Reprezentativac Srbije u četvrtak oko podneva po lokalnom vremenu potpisao je trogodišnji ugovor sa Sakramentom.

Košarka 14.07.2017 | 10:15
Bogdan Bogdanović i zvanično ''Kralj''!
Reprezentativac Srbije je u društvu Vlada Divca, generalnog menadžera franšize iz Kalifornije, u Las Vegasu potpisao trogodišnji ugovor vredan 27 miliona dolara, što je apsolutni rekord kada su novajlije u najjačoj ligi sveta u pitanju.

"I zvanično sam 'kralj. Ne mogu da dočekam da sezona počne", kratko je Bogdan napisao na Tviteru.

Bogdan Bogdanović otvorio je novo poglavlje u svojoj za sada impresivnoj karijeri.

Bek koji sledećeg meseca slavi 25. rođendan, potpisao je trogodišnji ugovor sa Sakramento Kingsima, timom koji je prava na njega obezbedio u "trejdu" sa Finiks Sansima prošlog leta.

Bogdanović će početi NBA avanturu posle tri sezone u Fenerbahčeu, sa kojim je proletos osvojio Evroligu i tako ostvario najveći rezultat u klupskoj košarci na "starom kontinentu".

Prema još nepotvrđenim informacijama, nekadašnji as Partizana će u Sakramentu igrati za devet miliona dolara po sezoni, što će ga učiniti najbolje plaćenim debitantom u istoriji NBA lige.

Bogdanović se za vikend vraća u Srbiju, a u četvrtak bi trebalo da se pojavi na početku priprema nacionalnog tima za Eurobasket u Turskoj.

Srpska "kolonija" u NBA ligi 2017/18 brojaće šest igrača.

To su Nemanja Bjelica (Minesota), Nikola Jokić (Denver), Boban Marjanović (Detroit), Miloš Teodosić (LA Klipers), Bogdan Bogdanović (Sakramento) i Rade Zagorac (Memfis).



Sada je i zvanično: Bogdan Bogdanović je novi igrač Sakramento Kingsa! Jedan od najboljih evropskih igrača i zvezda srpske reprezentacije je danas stavio paraf na ugovor sa popularnim Kraljevima u društvu generalnog menadžera i klupske legende VladaDivca.

Doskorašnji prvotimac prvaka Evrope Fenerbahčea i nekadašnji igrač beogradskog Partizana dogovorio je trogodišnju saradnju sa klubom iz Kalifornije u vrednosti od 27.000.000 dolara i sa njim je postao najplaćeniji ruki u istoriji NBA lige.

Bogdanović je 2014. godine izabran od Finiksa kao 27. pik na draftu, ali je 2016. godine trejdovan u Kingse. Prošle sezone je dostigao vrhunac dosadašnjeg toka karijere, izabran je za najboljeg igrača turskog prvenstva nakon što je postizao 14,7 poena u proseku i imao 4 asistencije, 3,5 skokova po meču.

Kingsi će od srpskog reprezentativca odčekivati mnogo od samog starta sezone, s obzirom da je za razliko od drugih novajlija u najkvalitetnijoj ligi psihofizički potpuno sazreo i smatraju ga gotovim proizvodom.

Bogdanović je profesionalnu karijeru započeo u Partizanu 2010. godine kada je kao najveći talenat na ovim prostorima potpisao prvi profesionalni ugovor sa crno-belima. Glavnu ulogu u timu preuzeo je nakon dve godine i odmah skrenuo pažnju najjačih evropskih timova.

Legendarni Željko Obradović nije propustio da ga dovede u Istanbul na leto 2014. godine za obeštećenje od 1.300.000 evra, a onda je za tri sezone od njega napravio jednog od najboljih evropskih igrača. Sve to je danas dobilo zasluženi epilog, kada je Bogdan potpisao ugovor svog života.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar