Kao Kalinić - Gudurić u Feneru za milion evra!

Marko Gudurić, mlado krilo Crvene zvezde, nalazi se blizu prelaska u redove Fenerbahčea u transferu vrednom milion evra.  Dve godine posle Nikole Kalinića, još jedan košarkaš Crvene zvezde nalazi se na putu ka žuto-plavom dresu Fenerbahčea.

Košarka 13.07.2017 | 21:15
Kao Kalinić - Gudurić u Feneru za milion evra!
Kako prenosi Dejvid Pik, specijalizovani košarkaški novinar, ali i još nekoliko pouzdanih izvora, trener prvaka Evrope Željko Obradović u njemu vidi idealnu zamenu za, takođe našeg, Bogdana Bogdanovića, koji se seli u NBA ligu i Sakramento Kingse.

Ukoliko do transfera dođe, sjajni šuter izjednačiće rekord srpskog reprezentativca Nikole Kalinića, koji je pre dve godine isto Mali Kalemegdan zamenio Istanbulom

Osipanje šampionskog tima Crvene zvezde ovih dana će, prema svemu sudeći, biti nastavljeno.

Specijalizovani košarkaški sajtovi javljaju da su pre nekoliko dana otkriveni pregovori sa Fenerbahčeom oko transfera Marka Gudurića (22 godine, 196 cm) u samoj završnici, a iz dobro obaveštenih izvora može se čuti da će crveno-beli na ime obeštećenja inkasirati "okruglo" - milion evra.

Fenerbahčeu ta cifra ne predstavlja nikakav problem, s obzirom na rekordni sponzorski ugovor sa kompanijom "Doguš", a treba imati u vidu da je aktuelni evropski i turski prvak obezbedio značajan novac i od prelaska Bogdana Bogdanovića u Sakramento Kingse godinu dana pre isteka ugovora.

Ako se pomenute nezvanične informacije pokažu tačnim, Gudurić bi milionskim obeštećenjemizjednačio klupski rekord, koji je krajem jula 2015. postavio Nikola Kalinić, takođe odlazeći u Fenerbahče, sa kojim je nedavno produžio saradnju do leta 2020.

Zvezdi će taj novac mnogo značiti da ublaži katastrofalnu finansijsku situaciju u kojoj se nalazi, ali se postavlja pitanje sa kakvim timom će crveno-beli ući u predstojeću sezonu, jer je Gudurić osmi košarkaš koji napušta klub, a veliko je pitanje i ko će biti šef stručnog štaba.

Podsetimo da iz "kaznene ekspedicije" Dejana Radonjića od prošle zime, na Malom Kalemegdanu više nema kapitena Luke Mitrovića, Marka Simonovića, Čarlsa Dženkinsa, Ognjena Kuzmića, Nejta Voltersa, Diona Tompsona i od četvrtka Stefana Jovića.

Slobodan igrač bio je i Branko Lazić, ali je izrazio spremnost da ostane, a u četvrtak se i definitivno dogovorio sa klubom o nastavku saradnje.

Gudurić, kandidat za nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj, prošle sezone u Evroligi je beležio 7,8 poena, 2,1 skokova i 2,1 asistencija za 19 minuta provedenih na parketu.

Pored dobrog šuta za tri poena i hladnokrvnosti u neizvesnim završnicama, krasi ga solidan prodor, a pokazao je i potencijal da kreira iz "pik end rola", što ga sve preporučuje treneru Fenerbahčea Željku Obradoviću kao pravog čoveka za mesto upražnjeno Bogdanovićevom selidbom u NBA.

Trener Crvene zvezde - Radonjić, kome je istekao ugovor, ili neki drugi - u avgustu će na početku priprema imati na raspolaganju Dangubića, Lazića, Bjelicu, Dobrića, Simanića, Rakićevića i Boldena. Posle svega treba očekivati priključivanje još nekih igrača FMP Železnika, pre svih Alekse Radanova, kao i momaka iz Zvezdinog juniorskog pogona, bar u prvih nekoliko nedelja rada.

Pojačanja, do sada, nisu bila na "dnevnom redu", ali jasno je da tržište ne ostavlja mnogo mogućnosti što se tiče dovođenja proverenih domaćih igrača. Praktično svi koji imaju evroligaški kvalitet su pod ugovorima sa drugim klubovima.

Dvadesetdvogodišnji Gudurić ponikao je Crvenoj zvezdi, za koju nastupa od 2015. godine, dok je dve sezone proveo u FMP Železniku. Sa srpskim i regionalnim šampionom osvojio je po dve ABA i KLS lige, kao i jedan Kup Radivoja Koraća, kada je bio MVP završnog turnira, a ima i zlatnu medalju sa mladom reprezentacijom Srbije.

Prošle sezone prosečno je beležio devet poena i 2,6 skokova u regionalnom takmičenju, dok je u Evroligi ubacivao 7,7 poena, uz nešto više od dve uhvaćene lopte.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar