Bogdanović stigao među "Kraljeve"!

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović na Letnjoj ligi u Las Vegasu upoznao svoje buduće saigrače iz Sakramenta.

Košarka 13.07.2017 | 20:45
Bogdanović stigao među "Kraljeve"!
Bogdan Bogdanović sada je i zvanično na korak od NBA!

On je na Letnjoj ligi u Las Vegasu prisustvovao meču Sakramenta i Milvokija (69:65), a zatim u društvu generalnog menadžera ekipe Vlade Divca upoznao buduće igrače i prvi put razgovarao sa tamošnjim novinarima.

Otkrio je da se veoma raduje što će uskoro postati deo NBA lige i potpisati ugovor sa Sakramentom.

"Veoma sam uzbuđen i srećan što ću biti deo Kingsa", rekao je Bogdan Bogdanović, koji se susreo i sa Predragom Stojakovićem.

On je naveo da je bilo teško napustiti Fenerbahče, sa kojim je osvojio Evroligu u prethodnoj sezoni, ali da je došlo vreme za novi izazov u karijeri i da ostvari svoje snove.

"Ne mogu da dočekam početak sezone kako bih osetio pravu NBA ligu", rekao je srpski reprezentativac.

Bogdanović je naveo da je voli da se takmiči i da sa nestrpljenjem očekuje da pokaže svima da je spreman za NBA ligu.

"Mislim da sam spreman, imam samopouzdanja, ali bila je to teška odluka. Prvo morate psihički da budete spremni da dođete u SAD i otpočnete novi život. Trenutak kada sam osetio da sam skoro sto posto siguran da je došlo vreme za to je bio kada smo osvojili Evroligu. Ostao sam, inače, u Evropi tu jednu dodatnu godinu jer je mi je to ostao neostvareni cilj, jer nam je prethodne sezone Evroliga izmakla. A onda, kada se to dogodilo, osetio sam da je pravo vreme".

Bogdan ne krije da smatra da je stigao trenutak da se oproba u najjačoj ligi sveta, ali je i svestan da će morati da nastaviti mnogo da radi. Kaže da ima mnogo motiva i strpljenja.

"Imam dosta samopouzdanja, ali stvarno bih morao da poradim na svojim završnicama u reketu. Sigurno je i da će mi biti potrebno vreme da se priviknem na brzinu igre u NBA, nije to isto kao u Evropi. Igrači u NBA su jači, igra se sa više kontakta. Ali, ja sam spreman".

On je 2014. izabran kao 27. "pik" od strane Finiksa u prvom krugu NBA drafta, ali je potom trejdovan u Sakramento.

Rekao da mu je drago što je Divac to učinio, jer su Kingsi tim koji je pratio i koji je veoma popularan u Srbiji.

"Drago mi je zbog Kingsa, jer je taj tim omiljen u Srbiji zbog Divca i Peđe Stojakovića. Oni su bili moji idoli kada sam bio dete", naveo je Bogdanović dodavši da Kingsi imaju i sjajne navijače koji su ludi za košarkaškom i obožavaju je.

"Vrlo dobro pamtim kako sam se budi rano da bih sa ocem kao klinac gledao njihove utakmice. Kada smo mi osvojili Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu 2002, imao sam deset godina. Sećam se i sjajnih momenata sa Olimpijskih igara u Atlanti. I, da, da... Znam sve o Kingsima i Lejkersima... Šesta utakmica 2002. Znam...", pomenuo je Bogdan čuveni meč finala Zapadne konferencije protiv Lejkersa, koji je u sećanju svakog navijača "kraljeva" ostao duboko urezan, a koji je tim iz Los Anđelesa dobio protiv Kingsa, izjednačio na 3:3 u seriji, a potom dobio i "majstoricu" i izborio plasman u veliko finale.

On veruje da će se brzo nametnuti u Sakramentu.

Biće mi potrebno neko vreme da se adaptiram, nekoliko meseci i mislim da je velika sreća što sam igrao već nekoliko utakmica protiv NBA igrača i mislim da će mi to iskustvo značiti", naveo je Bogdanović i dodao da smatra da da može da čini saigrače boljim košarkašima.

Bogdan je u Sakramentu početkom nedelje obišao halu Kingsa i upoznao Vinsa Kartera, Zeka Rendolfa i Džordža Hila.

"Osetila se prava energija kada sam bio u Sakramentu. Mislim da je to i zbog toga što nju donose mladi igrači. I već mi se sviđaju zbog svega što vidim i čujem. Ovo je zsiata pravo vreme za mene da dođem", rekao je Bogdanović koji sa nestrpljenjem očekuje da obuče dres Kingsa i sredinom septembra sa svojim novim timom krene da se sprema i uigrava za debitantsku sezonu u NBA ligi.

Bogdan i Bojan

Bogdan Bogdanović upitan je i za zamenu koja se često pravi u SAD oko njega i hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića. "To što se dešava mi je sve simpatično, i obojica se smejemo tome. Imamo istog menadžera i igramo zajedno svakog leta", rekao je srpski reprezentativac.

Bogdan Bogdanović je već dobio i nadimak u SAD - Bogi!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar