Teodosić: Ne osuđujem Jokića, mnogo!

Miloš Teodosić stao je u odbranu Nikole Jokića zbog njegove odluke da ne igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu, ali pokazao i da mu nije svejedno.  "Da li bih ja to uradio ili ne uopšte nije pitanje. Nisam bio u takvoj situaciji i Joku ne osuđujem, mnogo", rekao je Miloš Teodosić u ekskluzivnom intervjuu za "Sportklub".

Košarka 15.07.2017 | 14:30
Teodosić: Ne osuđujem Jokića, mnogo!
Teodosić je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Klipersima pa se pridružio Jokiću u NBA ligi i Zapadnoj konferenciji, ali će on sigurno igrati na Evrobasketu predstojećeg septembra.

"Samo su pitali kada je prvenstvo Evrope, gde... Nisu postavljali nikakve uslove. Priča uopšte nije išla u tom pravcu. To neće biti problem ni u budućnosti", rekao je srpski plejmejker.

Dok su Denver Nagetsi savetovali Jokiću da ovog leta se posveti individualnom napretku, Teodosić nije imao takvih problema sa svojim NBA klubom.

"Što se tiče Jokića doneo je odluku kakvu je doneo. Joka je izabrao da se spremi što je možda i razumljivo ako se zna da će biti prva zvezda i lider ekipe i neko koga čeka poslednja godina ugovora. Stvarno mogu da ga razumem. Da li bih ja to uradio ili ne uopšte nije pitanje. Nisam bio u takvoj situaciji i Joku ne osuđujem, mnogo", rekao je Teodosić za Sport Klub.

Ali, i nadovezao se rečima...

"Da li bih ja to uradio ili ne uopšte nije pitanje. Nisam bio u takvoj situaciji i Joku ne osuđujem, mnogo".

Teodosić, koji nije ni pomislio da ne nastupi ovog leta sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu iako je i sam bio u nesvakidašnjoj situaciji - postao je NBA ruki sa 30 godina, tako da mu je odmor pred prvu sezonu sa najmanje 82 utakmice od 17. oktobra ove, do 18. aprila naredne godine - dodao je da će za "orlove" naredni Eurobasket biti specifičan.

"Leto je bilo sjajno sa više vremena za odmor. Skraćen Saletov spisak je jedna ozbiljna ekipa i mislim da imamo kvalitet da uzmemo jednu od medalja. Posle mnogo godina odlazimo na prvenstvo kao favoriti uz Španiju i Francusku. Možda bude pritisak, ali navikli smo. Nadam se uspešnoj godini", rekao je Teodosić, koji je od debija za juniorsku reprezentaciju 2003. godine konstantno u "pogonu" tokom leta nastupajući u najdražem dresu.

Najavljujući njegov odlazak u Los Anđeles Kliperse, vodeći američki novinari isticali su da ga u "Stejpls centru" čeka uloga startera.

Teodosić to donekle demantuje…

"Opcija sa Klipersima mi se najviše svidela. Smatram da mi ona najviše odgovara. Tokom boravka u Los Anđelesu nismo pričali da li ću biti u petorci ili ulaziti sa klupe i kako će sve to da izgleda. Ima vremena", rekao je 30-godišnji Valjevac.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar