A najviše alkohola u svijetu konzumira se u....

Rezultati istraživanja neprofitne organizacije United European Gastroengerology pokazali su da Evropljani konzumiraju najviše alkohola i tako povećavaju šansu za rak.

Zdravlje 05.07.2017 | 11:25
A najviše alkohola u svijetu konzumira se u....
Izveštaj pokazuje da stanovnici Evropske unije piju dva alkoholna pića dnevno, i tako povećvaju šansu da razviju kolorektalni kancer i druge probleme za 21 odsto!

Konzumacija alkohola u Evropi je najveća u svetu, a čak 20 odsto Evropljana starijih od 15 godina teško se opija minimum jednom nedeljno.

Iz organizacije upozoravaju da Evropljani, nažalost, nisu dovoljno svesni veze između alkohola i raka, a za to je najviše zaslužna neinformisanost.

“Jedan od najvećih izazova u Evropi je visoka konzumacija alkohola, a to je nažalost ukorenjeno u društvu i kulturi evropskih naroda“, kaže profesor Markus Pek.

Inače, 2014. godine Svetska zdravstvena organizacija je pronašla da je jedna od 20 smrti uzrokovana posledicama alkohola, a predviđanja su da će broj obolelih od raka da poraste sa 14 miliona obolelih na 22 miliona do 2030. godine.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar