Napadnuta jer je branila Srbe

Vahida Tihić (34), Bijeljinka, policajka u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je radila na obezbjeđenju ambasada u Sarajevu, više neće raditi taj posao, već će biti raspoređena na rad u "centrali" te policijske institucije, izjavio je za BN televiziju njen advokat Dušan Tomić.

Bosna i Hercegovina 24.06.2017 | 16:32
Napadnuta jer je branila Srbe
To nikako nije gest dobre volje prema službenici, koja je, ni kriva ni dužna, zadobila 14 teških tjelesnih povreda prije dvije godine u okolini Dubice, zbog čega se sudi njoj, a ne napadaču, ističe Tomić, "već namera da bude pod budnim okom šefova, kako ne bi iznosila istinu, poput one kada je prijavila kolege, Bošnjake, koji su iznosili najveće uvrede na račun Srba i Srbije".

''Poslije objelodanjivanja Vahidinih muka i nevolja, iz rukovodstva Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH tražili su da Vahida piše izjavu zbog čega je sve to dala u javnost, mada se nigdje nije oglašavala ona, već ja u njeno ime'', priča naš sagovornik.



''Rečeno joj je čak da ne smije ništa više da govori ni meni kao svom advokatu! Komandir ju je, pored ostalog, nazvao đubretom, a spominjući je u Dubici, rekao joj je da je napadača, inače starca, trebalo "da je prava policajka da prebije ili da ubije".

Vahida je izdržala i te "kanonade", uz naglašavanje da joj nije palo na pamet, po cijenu svega, da atakuje na starog čovjeka i da isti misli i sada, mada je od njega zadobila povrede koje su joj život pretvorile u pakao.



Tomić kaže da je Vahida, u međuvremenu, doživjela snažne stresove, "jer su je stigle dodatne uvrede, nepravedno suđenje, još nepravednija optužnica, pa je nužno njeno bolničko lečenje".

Jad i čemer kroz koji je prošla i prolazi uvećala je i činjenica da su kod nje zabilježene i "promjene''  na dojkama.

''Njeni šefovi, zbog toga, ne haju, jer su je "stavili na led", oduzeli joj oružje, premjestili sa uobičajenog posla, što je samo priprema za otkaz'', navodi Tomić.

''Ne mogu da joj oproste što je branila Srbe i Srbiju i što se izjasnila kao Srpkinja, čije je pismo ćirilica i čiji je jezik srpski. Mada je iza mene bremenito iskustvo i poznat sam kao čovjek koji je, vazda, bio iznad nacionalnih priča, moram da konstatujem da je vezanost za narod koji svim srcem voli, a nikoga ne mrzi, čak ni svog napadača, bio razlog za ove paklene nevolje, kojima nema kraja''.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 45

Ostavite komentar
Name

srbi

24.06.2017 14:41

Sve najbolje zelim u oporavku. Uskoro kad stvari postanu gore imacete i policajce koji ce na prvi mah da ubijaju ljude onako kao u Americi, pa da vidimo koliko ce onda biti zadovoljnih gradana. Takode, veoma hrabar muski cin da prebije zenu, sigurno zelite takvog komsiju, prijatelja, rodaka....

ODGOVORITE
Name

re

24.06.2017 16:15

Hvatas se za slamcicu. Treba malo vise istine paa ce navijacima biti jasniji ovaj slucaj. Bez euforija

Name

Svjedok

24.06.2017 18:47

Taj je svakog komšiju u Jutrogošću prebio inikada nije odgovarao. Neka mu je Bog na pomoći.

Name

Igor

24.06.2017 21:20

Cinjenice : Vahida je u ruci imala sluzbeni pistolj i tako usla u raspravu sa covjekom u njegovom ili u blizini njegovog dvorista . Kuda sa pistoljem ? Sta ce njoj sluzbeni pistolj u Dubici na odmoru ? Ovo je samo dokaz ko sve radi u policiskim agencijama.

Name

Krk

24.06.2017 14:49

Gospođice ili gospođo Vajlda, imate moju potpunu moralnu podršku, kao dokazano častan čovjek i moralna veličina. Predlažem Vam da otvorite žiro račun za pokrivanje sudskih i troškova liječenja, rado bih Vam pomogao a siguran sam i mnogi drugi. Želim Vam brz i uspješan oporavak

ODGOVORITE
Name

Igor

24.06.2017 21:21

Ja bih pomogao dedi da ugazi svakog ko krene sa sluzbenim pistoljem da "rjesava" nesto a nije na duznosti .

Name

za Igora

26.06.2017 09:00

Policajac je uvijek na dužnosti, i kada vidi da postoji ugrožavanje bezbjednosti treba da koristi sva sredstva da to spriječi, prvo komanda, onda i pištolj ako treba.

Name

Kak

24.06.2017 14:59

A Tomić dušebrižnik.

ODGOVORITE
Name

Zoki

24.06.2017 15:31

Kakav si ti covjek,on nije dusebriznik vec je moralan Advokat.

Name

Rosa

24.06.2017 18:18

Tomić se petlja u sve i svašta. Išao je on u Hag i imao je ulogu da zaštiti identitet zaštićenog svjedoka u procesu Vojislavu Šešelju. Duško je više puta pokušavao nešto reći navodno u zaštiti svjedoka a Vojo mu je ukratko samo napomenuo da on može samo da ćuti. Bilo je još bezuspješnih vapaja i vrato se nazad u BiH.

Name

Milan iz Prijedora

24.06.2017 18:46

Kada bi, nedaj Bože, postradao kao ova policajka, mamo bi tražio advokat Tomića da m brani i nikoga više. On se ne plaši ni ministara, ni šefova policije, ni predsjednika država.

Name

Joja

24.06.2017 19:14

Kad ga Hanka zove na rociste onda se odmah razbboliii. Golub mu odleprso.

Name

Dragan Spasojević, Novi Sad

25.06.2017 07:55

Roso, nisi u pravu u vezi uloge advokata Tomića Duška u Hagu, u mom slučaju. Ja sam javno svedočio u Hagu i to je pozdravio i Vojislav Šešelj. Advokat Tomić je imao u tom pogledu pozitivnu ulogu i haški sud mu je, tokom suđenja, davao reč više puta, uz protivljenje Šešelja. Na kraju je i Šelješ rekao, "Tomiću, nisi ti tako loš kako sam dobio vesti o tebi iz Bijeljine od mog čoveka". A te vesti Voji je poslao njegov bivši vojvoda Miko Blagojević koji, što je opšte poznato, patološki mrzi advokata Duška Tomića. Advokat Tomić je i danas moj prijatelj i hvala mu za sve što je učinio za mene.

Name

Grobari Milici

24.06.2017 15:08

Izdrzi sestro,bice bolje,pravi put si izabrala vracajuci se svojim korenima.

ODGOVORITE
Name

Don

24.06.2017 15:12

Vrlo upitna priča.

ODGOVORITE
Name

Done,done

24.06.2017 16:00

Priča nije upitna,priča je istinita.Slike govore više od rijeci.U BiH je još opasno govoriti istinu probaj malo da te vidim.Sjedis u kaficu sa svojom rajom,pljujes na drugu naciju,tvoj policajac se smjeska,tvoje društvo,E A SAD okreni priču hvali drugu naciju,pričaj on njihovim žrtvama,skoči da branis tog drugog,da vidiš kako ti se život mijenja iz dana u dan i kako sve više stradas.

Name

Da ja vama kažem

24.06.2017 16:02

Tomić je najhrabriji Advokat u BiH,u ovoj korumpiranoj smrdljivoj rupi.Najhrabriji.

ODGOVORITE
Name

Mico

24.06.2017 16:06

Ako je ovo istina i ako ovde nema laži i Srbija da se ukljuci i ovoj ženi pomogne.Ona zaslužuje našu pomoć .

ODGOVORITE
Name

pele

24.06.2017 17:23

Nije istina

Name

Doktor, Banja Luka

24.06.2017 18:40

Fotografije o povredama govore da je plemenita policajka u ozbiljnim zdravstvenim problemima. Krv koja probija kroz zavoje na levom delu glave, zabrinjavajući podliv ispod levog oka, oštećenje levog uha, oštećnj levog kolena i naglašene promene na dojkama. Ove povrede zahtevaju bolničko lečenje i dubinsk snimke glave, uha, oka, levog kolena i dojki. U ovakom zdravstvenom stanju ne bi trebalo biti suđnja. suđenje bi se odmah trebalo prekinuti do izlečenja.

Name

Dkpt

24.06.2017 16:19

Dovoljno je reci da radi u jedinici koju nazivaju "sedma muslimanska"... Direkcija je odavno postala strogo bosnjacka agencija.

ODGOVORITE
Name

kobac

24.06.2017 16:41

Nazalost ovakvih slucajeva sikaniranja od strane sefova unutar BiH policijski agencija ima mnogo ali zbog korumpiranog pravosudja nemogu vidjet svjetlost dana policijski odbori su smece.......tu rade korumpirani i nemoralni ljudi.

ODGOVORITE
Name

Istina na sunce

24.06.2017 19:01

Generale MIRSADE VILIĆU, kada ćete zbog ovoga zločina nad Vašom policajkom zatražiti nečiju odgovornost? Da li ste je masakriranu policajku uputili na liječenje? Da li ste joj dali podršku za ljudskost i plemenitost, jer bi svaki čovjek, nakon ovakvih užasnih povrijeda, koje fotografije zorno dokazuju, ubio napadača bez razmišljanja?

Name

Dktp

25.06.2017 20:55

Dktp a gdje u kojoj to instituciju bosnjaci nisu privilegovani pored srpskih kadrova i poltrona koji sjede primaju platu i gledaju sta se srbima radi i kako se prema njima postupa

Name

MUNGOS

24.06.2017 17:01

BRZ 0P0RAVAK SESTRO... IMA NEKO KO SVE VIDI. SLUGE ŠEJTANA DOBIĆE ZASLUŽENU PLATU , VRLO BRZO.

ODGOVORITE
Name

siniša blagojević

24.06.2017 17:17

Možda je ona i branila srbe,ali zašto je ona premeštena?

ODGOVORITE
Name

Radoznali

24.06.2017 18:50

To treba pitati komandira Vineta Baškarada, ljutog hrvata iz Viteza, koji je ljut na Vahiddu što nije ubila srbina iz Jutrogošća. Bravo komandire, z takvima Hrvatska vapi od 1991. godine.

Name

ре радознали

25.06.2017 08:14

Називати командиром сподобу која не зна саставити једну просту реченицу, сподобу сумњивог менталог здравља, сподобу која нареди полицијској службеници да му пише семинарске радове за брзи факултет који је он наводно завршио, је у најмању руку идиотизам.

Name

čelični multietnički pojedinac

24.06.2017 20:47

Kako neće BiH biti država na aparatima, glomazna, neuređena, sa 14 vlada, propalom polititikom i ekonomijom i daleko od članstva u EU... Kad tako grdno prolazi pojedinac kojeg ne interesuje šovinistička politika njegovog naroda nego stvarna multietničnost na ovim prostorima...

ODGOVORITE
Name

Hvala Vahidi

25.06.2017 08:09

Humana policajka Vahida Tihić iz Bijeljine je putokaz iz zabrinjavajućeg nacinalističkog mraka ka nužnoj svetlosti slobodnog izbora. Musliman sam od svog rođenja i tako svih dosadašnjih 72 godine, sa filozofijom života da svako ima slobodan izbor koje će vjere i nacije biti u svakom danu i u svakoj noći, ali svako treba svaki dan i svaku noć biti dobar čovjek. A Vahida Tihić se pokazala kao dobar čojek i humana policajk a to je najvažnije u vemu ovome- Njom e zaista mogu ponositi i Srbi i Muslimni. Volio bih više saznati o životu i radu te plemnite osobe, koja je starca - napadača odbranila od svoje mladosti, bez obzira na posljedice. Ne, ne, nikada ne ubijte čovjeka, kaže jedan adis u našoj knjizi.

Name

Soko

24.06.2017 22:45

Sve naj bolje i BRZ oporavak al gospodin ti nisi razumila nesto vazno da sto god da je bilo srbin mora bit kriv.

ODGOVORITE
Name

divlji ljudi

25.06.2017 05:00

Mora nam BiH biti propala država kad tako mora nastradati pojedinac, u ovom slučaju pojedinka koja neće da služa šovinističku politiku svojih nacionalnih ideologa.

ODGOVORITE
Name

Loneta Lori

25.06.2017 11:25

lako je tom covjeku sto je napao, jer mu je kcerka advokat u Prijedoru, i sav slucaj je ona organizovala, da bi svog oca zastitila, koji je po selu imao jos slicnih slucajeva, on je za lijecenje, ali nikada nije kaznjen, zahvaljujuci svojoj kcerki, koja je preko veza i poznanstava sve konstruisala, nazalost u kakvoj drzavi zivimo, policajka ni kriva ni duzna , a policajka ni kriva ni duzna je nastradala

ODGOVORITE
Name

svakom po zasluzi

25.06.2017 12:17

E nasla se ti vahida da budes veci srbin od samih srbina..e nek su te istamburali,,ruke im se pozlatile...Nemam nista protiv nikog nek se svak izjasnjava kako hoce,,ako hoce nek bude i eskim ,,ali sto nevolim ove preletace,,nikako...

ODGOVORITE
Name

Mata

27.06.2017 10:01

Pa ona je iz Bijeljine kao i Zijad Zigic

Name

RS

25.06.2017 13:14

Ako je pomogla Srbima da RS pomogne njoj i to odmah.Medjutim ako je prica namjestena onda nas ne zanima.

ODGOVORITE
Name

Ha

25.06.2017 18:24

Ne bih da griješim dušu ali čim je Tomić u igri, postoji neka zvrčka.

Name

Nije namješteno

25.06.2017 18:48

Malo strpljenja isve ć doći na vidjelo.

Name

General

25.06.2017 15:15

Samo sto nisu napisali koji je oblik motivacije bio njena zastita svega navedenog. $$$

ODGOVORITE
Name

Advokat Duško Tomić

25.06.2017 18:46

Generale! Pojasni stvar, jer vidi se da te žulja Vahidino opredjeljnje. Ona nije preletač, ona je divna lastavica budućeg slobodnog leta po BH nebu.

Name

Hm

25.06.2017 21:03

Znam koliko je sati čim advokat upregne medije.

Name

Dusan

26.06.2017 12:28

Ma hajte molim vas ko placa promociju ovog advokata i ove kvazipolicajke. Napala je covjeka na njegovom imanju. Htjela da ga preplasi sluzbenim pistoljem i u civilu. Čiča joj oteo pištolj i izlupao je ko kravu. Čiča ima 80 godina i svaka mu čast.

ODGOVORITE
Name

A

27.06.2017 07:32

Ahahaha, vidim ja da u Tomićevom 'tekstu' nešto debelo fali. Hvala ti brate!

Name

cups

26.06.2017 22:09

Nacionaliste kaznjavati. Uvesti zakon o vjesanju.

ODGOVORITE
Name

Murat Tuzla

27.06.2017 11:32

Po ko zna koji put, moja priča o porijeklu većine muslimana se potvrđuje.

ODGOVORITE