Spriječen napad na džamiju u Meki

Saudijske bezbjednosne snage u petak su spriječile napad na Veliku džamiju u Meki, saopštilo e Ministarstvo unutrašnjih poslova na državnoj televiziji.

Svijet 24.06.2017 | 09:44
Spriječen napad na džamiju u Meki
Muškarac za kojeg za kojeg se vjeruje da je planirao izvršiti napad u džamiji raznio se u njenoj blizini nakon što su bezbjednosne snage opkolile zgradu u kojoj se skrivao. Osumnjičeni je odbio pristati na zahtjeve te je otvorio vatru na policiju, a zatim se ubio.

U eksploziji je povrijeđeno 11 osoba, piše CNN. Zbog sumnje da su učestvovali u planiranju napada bezbjednosne snage su uhapsile pet osoba, među njima i jednu ženu. Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su tri grupe planirale napad, dvije sa sjedištem u Meki i jedna u Džedi.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ironija

24.06.2017 08:42

Kako je svijet postao licemjerno drustvo predvodjeno novinarstvom koje bi gazilo preko leseva za dobru vijest...Kad se ovakav napad dogodi u londonu onda je terorizam i stvori se medijska kampanja i islamofobija,,a ovako ova vijest ce proci nezapazeno.

ODGOVORITE
Name

Sad nezapazeno

24.06.2017 09:49

Nezapazeno je da su britanci izbacili iz skolskih knjiga lekcije o holokaustu.Oni vole puno saudijske pare.A arapi nikad nisu ni priznali holikaust.Nego sta ti mislim o holokaustu.