"Želela sam da vodim „Dnevnik“

Emisija „Balkanskom ulicom” autorke Vesne Dedić već godinama beleži visoku gledanost na frekvenciji javnog servisa.

Zabava 23.06.2017 | 11:28
"Želela sam da vodim „Dnevnik“
Osim posla novinarke, njena velika ljubav, ali i preokupacija jesu knjige, a nedavno je publici predstavila novi roman "Seti se naše ljubavi" .

- Hiljade poruka dobijam ovih dana, fotografija sa plaža širom sveta na koje su ponele moju knjigu, neke su istetovirale rečenice iz mojih romana... Kažu da čitaju roman u jednom dahu, da žive slično kao moje junakinje. Evo, u jednoj koja mi je upravo stigla na Fejsbuk čitateljka kaže: „Kada sam počela da sumnjam u sebe, u svoja osećanja, postupke, izgovorene reči..., u svoj brak i pitala se šta dalje, vaša knjiga me je osvestila i shvatila sam da sam na pravom putu. A vaša poruka me je podsetila da smo svi nekada nesigurni i ranjivi.”

Vama je ovo deveti roman, koliko je teško biti pisac i izdavač u Srbiji?
- Ne znam šta da ti kažem. Ako kažem istinu, zameriću se mnogima, ako slažem, zameriću se sebi. Mislim da je pametnije da preskočim ovaj odgovor.

Da li ste nekada poželeli da vodite neku emisiju koja nije poput „Balkanske ulice”?
- Da, želela sam da vodim „Dnevnik“ nedeljom, pa i „Nedeljno popodne“. Sada više nemam takvih želja. Ponekad sam sentimentalna i poželim da ponovo radim „Jutranji program“, koji sam radila dvanaest godina svake subote i beležila enormne rejtinge.

Emisija „Balkanskom ulicom” i dalje je najgledanija. Koji sagovornik vam je u ovoj sezoni bio najteži?

- Svi su mi laki. Valjda ja postavljam laka pitanja, a oni imaju poverenje u mene i zaista su razgovori i sa onima koji su „teški” sagovornici uvek laki, i kada postavljam pitanja na koja bi trebalo da daju duhovit odgovor, i kada „pucam” na suze. Oni osećaju moju želju da tu emisiju zajedno gledaju i roditelji i deca i da ta njihova priča treba starijima da bude uteha, a deci pouka. 

(Alo)

Komentari / 0

Ostavite komentar