Mekinro: Đoković, Nadal i Federer bolji od Marija!

Džon Mekinro, legendarni američki teniser, rekao je da nema dileme da je Endi Mari lošiji teniser od Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Tenis 23.06.2017 | 22:45
Mekinro: Đoković, Nadal i Federer bolji od Marija!
Mekinro je pohvalio Britanca rekavši da je napravio izuzetan useh, ali das u ostali članovi ‘velike četvorke’ bolji teniseri.

“Fascinantno je da je stigao na prvo mesto na svetu, s obzirom na to kakve je prepreke imao i kolika je konkurencija. To je ogroman uspeh”, rekao je Mekinro i nastavio:

“Zbog toga se trenutno muči. Bilo mu je potrebno mnogo truda da stigne do vrha, mislim da je i sam bio šokiran. Ali znate, ti momci su bolji od njega. Nema nepoštovanja, generalno su bolji. Govorimo o trojici od petorice najboljih igrača svih vremena”.

On smatra da je momak iz Danblejna samo na papiru ispred najvećih rivala.

“Uvek je bio u top 4, ali je bio daleka četvorka. Na neki način je i dalje na tom mestu”.

Ovajač tri Grend slem titule prokomentarisao je Mekinroove izjave.

“Ne zanima me šta drugi misle. Veoma sam ponosan na zlatne olimpijske medalje, mnogo mi znače. Van tenisa mnogi kažu da je neki drugi momak bolji jer je osvojio više Grend slemova, isto je i u ženskoj konkurenciji. Ako pogledate titule i sve ono što su ti momci osvojili, ne mogu da se poredim sa njima. Bilo je nekih stvari koje sam mogao bolje da odradim, ali sam veći deo vreme proveo na četvrtoj poziciji. Ali to nije tako u poslednjih godinu dana jer sam na čelu ATP liste. Bio sam bolji od njih u poslednjih 12 meseci, tako rangiranje funkcioniše”, zaključio je Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar