Mari: A sad 10-12 sati treninga i malo Pepa praseta!

Prvi teniser sveta Endi Mari u svojoj kolumni za BBC istakao je da nije zadovoljan pripremom za Vimbldon, ali da ima šanse na terenima Ol Ingland klaba.

Tenis 22.06.2017 | 09:15
Mari: A sad 10-12 sati treninga i malo Pepa praseta!
Mari je u utorak izgubio u prvoj rundi ATP turnira u Kvinsu čime je nastavio sa veoma lošom formom od početka godine.

Bolji od njega bio je Džordan Tompson koji je na turnir ušao kao ‘srećni gubitnik’.

“Ispadanje u prvoj rundi u Kvinsu ne znači da ne mogu dobro da odigram na Vimbldonu. Znači da ću morati mnogo da radim. Znao sam pre turnira da moram još mnogo da napredujem kako bih bio na nivou da se borim za velike titule, ali sam sigurno očekivao više od sebe. Nisam jedini koji je doživeo iznenađujući poraz na travi – Rodžer Federer je izgubio na startu u Štutgartu, a Stan Vavrinka i Miloš Raonić su takođe poraženi u Kvinsu u utorak”, napisao je Mari za BBC.

Britanac se potom osvrnuo na to koliko je važno imati dobru pripremu na podlozi kakva je trava.

“Trava je mnogo drugačija podloga i potrebno je vreme kako biste se adaptirali, ali sam prethodnih dana dobro trenirao i proveo mnogo vremena na terenu, tako da nema opravdanja. Uslovi u Kvinsu su bili nešto brži nego obično – bilo je toplo, tereni su bili suvlji, što je značilo brže uslove. Ipak, imam dovoljno iskustva da mogu da se izborim sa tim. Pogledao sam malo meč Kokinakisa i Raonića, Australijanac je igrao sjajno i pokazao neke izuzetne poteze kada je bio u zaostatku. Felisijano Lopes je odličan na travi i odigrao je ekstremno dobro protiv Vavrinke. Nekada je samo pitanje samopouzdanja, ovo je individualni sport i ovakvi rezultati su mogući”.

Toga nije bilo pred duel sa Tompsonom.

“Saznao sam da igram protiv Džordana Tompsona nekoliko sati pre meča. Kada sam završio trening, video sam na telefonu da je zamenio Aljaža Bedenea, koji se povredio. Na Grend slemu obično razgovaram sa timom veče pre duela, dok na ostalim turnirima, na kojima se igra dan za danom, sastančimo sat i po pre početka. To nije bio slučaj u utorak, nisam prošao plan pripreme meča sa timom, ali na internetu možete naći sve, pa smo pogledali neke snimke njegovih partija. Tri ili četiri sata je dovoljno da se spremite za narednog protivnika, nekada nemate ni toliko”.

On je ipak dodao da sada ima jasan cilj i zna šta treba da radi – naporni treninzi kako bi se vratio na nivo na kojem je bio u drugom delu prošle sezone.

“Poraza u prvom kolu Kvinsa nisam imao mnogo tokom karijere, ali ih je inače bilo. Izgubio sam od Nikolasa Maua 2012, slobodno vreme iskoristio da odigram neke egzibicije i potom stigao do finala Vimbldona. Sada je jasno da moram da se vratim na teren i treniram, biće nekih sitnih promena u planovima jer je svaki dan izuzetno važan – nemam dovoljno mečeva u ‘nogama’. Moram da radim 10 do 12 sati dnevno”.

Nada se da će biti vremena da se posveti porodici.

“Manje mečeva znači više treninga, tako da neću mnogo menjati svakodnevni život pre Vimbldona. Moja ćerka Sofija obično zaspi oko 6.30, zbog čega obično moram da idem na treninge veoma rano, a sada se neću vraćati do kasno. Drago mi je da spava uveče, to je dobra stvar, ali onda ne mogu mnogo da je viđam. Nadam se da ću imati šanse da usput pogledam i Pepu praseta”, zaključio je Mari.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar