Sudija Deret bez milosti: Beker je bankrotirao!

Legendarni teniser i bivši trener Novaka Đokovića zvanično je bankrotirao. Gospođa Deret, koja kaže da ga je gledala na Vimbldonu, bila je razočarana: "Taj čovek sve vreme drži glavu u pesku".

Tenis 21.06.2017 | 19:45
Sudija Deret bez milosti: Beker je bankrotirao!
Gospođa Kristin Deret, sudija londonskog Višeg suda, koja je svojevremeno gledala Borisa Bekera uživo kako osvaja Vimbldon, danas je odbila molbu njegovih advokata da se još jednom produži rok za vraćanje nagomilanih dugova.

Kraće rečeno - Boris Beker je od danas zvanično bankrotirao, piše "Daily Mail".

Trostruki osvajač Vimbldona (1985, 1986, 1989) brzo je po završetku karijere potrošio bogatstvo zarađeno tenisom i upao u dugove iz kojih je tim advokata pokušavao godinama da ga izvuče, ali je prema pisanju britanskih medija sudu danas "bilo dosta".

Gospođa Deret rekla je da joj je žao što mora da donese ovakvu odluku, ali da nije imala izbora jer je Bekerova odbrana nije uverila da postoje dovoljno čvrste garancije da će Nemac nastaviti da servisira dug. Na kraju, odbila je da mu pruži novu šansu od 28 dana, posle čega je bivši trener Novaka Đokovića zvanično bankrotirao.

"Stekao bi se utisak da se radi o čoveku čija je glava sve vreme u pesku", pisao je reporter "Daily Maila" sa suđenja koje je izazvalo pažnju engleskih redakcija.

Inače, Beker nije bio u sudnici. On je poslednjih nekoliko godina bio stanovnik Londona, a i kancelarije "Eurosporta" nalaze se u tom gradu.

Advokati su od oktobra 2015. pokušavali da izvuku Bekera iz finansijskih problema, a 49-godišnjeg ATP veterana trebalo je da spase stavljanje luksuznog poseda na Majorki (vrednog oko šest miliona evra) pod hipoteku, međutim za taj proces jednoj španskoj banki navodno je bilo potrebno mesec dana, što sudija Deret nije želela da čeka.

U izveštajima sa suđenja ne navodi se o kojoj sumi se radi, osim što se ona označava kao "značajna".

Sudija Deret rekla je da tačno zna ko je Beker i da je upoznata sa tim da je zaposlen kao stručni konsultant na "Eurosportu", ali da je uverena da tim prihodima ne može da servisira dug, sve i da rokovi budu pomereni.

Inače, Beker se našao na sudu nakon što nije bio u stanju da vrati novac koji je na ime kredita u jednoj privatnoj banki podigao u Engleskoj, što znači da će mu biti oduzeta imovina koju poseduje (ili bolje reći ako poseduje) u toj državi. Ne i u inostranstvu.

U izveštajima sa suđenja ne navodi se da li i šta Beker ima od imovine u Velikoj Britaniji i da li mu preti zatvorska kazna za slučaj da konfiskovana imovina ne bude namirila dugove koji su u međuvremenu nastali.

Zahtev za bankrot podnela je privatna banka "Arbuthnot Latham & Co" zbog duga koji datira iz 2015. godine.

Advokati su se, inače, žalili zbog toga što će ovakva presuda negativno uticati na Bekerov ugled i reputaciju, međutim gospođa Deret je hladnokrvno odgovorila da joj je žao, ali da je okrivljeni morao ranije o tome da razmišlja.

Beker je tokom karijere zaradio 35 miliona dolara od tenisa, ali je lagodan život ispunjen burnim vezama sa manekenkama i TV licima očigledno ostavio posledice po njegov račun u banci.

Prošlog decembra, posle tri uspešne godine, Đoković i Beker su se rastali, a Nemac je prilično brzo pronašao posao na Eurosportu kao stručni konsultant.

O tome koliko je Beker zarađivao u vreme kada je trenirao Đokovića retko se spekulisalo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar