Najskuplji u istoriji Liverpula: Mohamed Salah!

Klub sa Enfilda oborio je sopstveni rekord i dogovorio dolazak napadača za više od 40 miliona evra!

Fudbal 21.06.2017 | 17:45
Najskuplji u istoriji Liverpula: Mohamed Salah!
U zimu 2011., Liverpul je, u finišu prelaznog roka, spektakularnim obrtom doveo Endija Kerola iz Njukasla i platio ga 35 miliona funti.

U leto 2017., taj rekord će po svemu sudeći biti oboren.

Klub sa Enfilda dogovorio je kupovinu napadača Rome Mohameda Salaha (25), za iznos koji će posle osnovih 35 miliona dostići rekordnih 39 miliona funti, odnosno 44,2 miliona evra!

Uz ambiciju da Salahovim dolaskom pruži dodatnu brzinu svom timu, menadžer "Redsa" Jirgen Klop pridružiće ekipi bivšeg igrača Bazela, Čelsija, Fiorentine i Rome kao drugo pojačanje ovog leta.

Pre njega, Nemcu je ostvarena želja da na Enfild dođe biser Čelsija, Dominik Solanke.

Salah je prošle sezone odigrao 41 meč za Romu i postigao 19 golova (uz 15 asistencija), a njegovo ime došlo je na vrh spiska želja Liverpula nakon što je fudbaler Bajera Julijan Brant u maju odbio Klopov poziv, u strahu da neće dobiti šansu.

Reprezentativac Egipta već je doputovao u Englesku i očekuje se da u najskorijem roku prođe i lekarske preglede, posle čega će i zvanično postati adut Liverpula u sezoni povratka u Ligu šampiona. Prema pisanju ostrvskih medija, potpisaće petogodišnji ugovor, za nedeljnu platu od 90 hiljada funti (102,1 hiljada evra).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar