Inauguracija će ovako izgledati

Na svečanoj inauguraciji Aleksandra Vučića, koja će biti održana u petak u zgradi Palate Srbija, pojaviće se brojne visoke zvanice iz inostranstva, a na ovaj događaj pozvani su i poslanici Skupštine Srbije. "Blic" otkriva šta je tim novog predsednika pripremio za brojne goste, kakvu će muziku da slušaju i šta će sve moći da vide.

Srbija 20.06.2017 | 16:40
Inauguracija će ovako izgledati
Više hiljada gostiju očekuje se u petak u Palati Srbija, a prisustvo na ovom događaju već su potvrdili brojni šefovi država i predsednici vlada, kao i ministri i druge javne ličnosti iz Srbije i sveta.

Jednim delom inauguracija će se održavati ispred Palate, gde će biti postavljen crveni tepih, svečani špalir vojnika i vojni orkestar.



Budući da će Vučićevo stupanje na dužnost ispratiti veliki broj gostiju, oni će biti raspoređeni po celoj zgradi, koja ima 13 sala za konferencije, šest salona i tri dvorane. Svi delovi palate biće prilagođeni ovom svečanom događaju.



U sali sa velikim mozaikom biće održan poseban program. Kako se navodi u programu inauguracije, na samom početku dečiji hor će izvesti himnu Srbije, a zatim i Besedu predsednika, potom pesmu "Ovo je Srbija".

Programom je predviđena zdravica, a zatim nastup ansambla "Vrelo", KUD "Kolo" i "Una saga serbica", a potom će na scenu stupiti trubači Dejana Petrovića.

Pred sam kraj inauguracije, u planu je obilazak svih salona u Palati, a svaki će tematski pokrivati određenu regiju Srbije. U njima će biti predstavnici turističkih organizacija koji će goste upućivati u "prirodne lepote i istoriju" raznih delova Srbije.

Na ovaj način biće predstavljene Južna, Istočna, Centralna i Zapadna Srbija, kao i Vojvodina, KiM, Raška oblast i Beograd. Zanimljivo je i da se u programu u kontekstu regija pominje i "Inovacija i moderne tehnologije".

Poslanici autobusima na inauguraciju

Poslanici Skupštine Srbije neće biti u mogućnosti da u Palati Srbije čestitaju stupanje na dužnost predsedniku Vučiću. U programu koji su dobili svi poslanički klubovi kao obrazloženje stoji da su to već učinili prilikom polaganja zakletve u Skupštini Srbije.



Za srpske parlamentarce predviđen je i organizovan dolazak do Palate Srbije. Okupljanje je organizovano ispred Doma Narodne skupštine, gde će ih čekati autobusi i policijska pratnja.

Preporuka organizatora je da srpski parlamentarci budu stacionirani u sali "Jugoslavija" ili u "Titovom salonu", u kojem će biti smešteni članovi visokih delegacija iz inostranstva.

U pozivnicama stoji, uz napomenu "obavezno", da gospoda poslanici treba da obuku tamno odelo sa jednobojnom kravatom, dok dame moraju da imaju svečane haljine.

Ovo je inače dres tipičan za ovakve prilike, pa se pretpostavlja da isto uputstvo važi i za druge goste koji su pozvani na inauguraciju Vučića.

Kako su nam rekli poslanici, jutros je stigla i dopuna programa, a u njoj se navodi da na svečanu inauguraciju predsednika mogu da povedu i svog partnera.

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Milan

20.06.2017 15:30

Zgradu, prostor, sve je to TITO ostavio još u svoje vrijeme a ni danas joj nijedna nije ravna...

ODGOVORITE
Name

Radivoje

20.06.2017 16:17

U pravu si Milane, sve je ovo napravljeno za vrijeme Broza, оvi danas nisu u stanju napraviti ni običnu šupu, samo traže strane investitore. Samo prose i traže, samo da mi bi da napustim ove prostore ...

Name

Pare

20.06.2017 15:32

Koliko ce ovo da kosta narodnih para!?

ODGOVORITE
Name

Jugosloven

20.06.2017 17:49

Oni nisu u stanju ni da okreče sve ono što je Broz sagradio. I za krečenje bi molili tranšu od MMF-a

Name

Mf

20.06.2017 17:33

Vucicu sve si rekao sa novom premijerkom Anom i ti si promasaj u za srpski narod

ODGOVORITE