Parlamentarci BiH u Briselu

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije parlamenta BiH upoznati su u Briselu o svim fazama zakonodavnog procesa u Evropskom parlamentu, od zakonodavne inicijative i načina usvajanja zakona do primjene i monitoringa usvojenog zakonskog akta.

Bosna i Hercegovina 20.06.2017 | 14:58
Parlamentarci BiH u Briselu
Zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije parlamenta BiH Ognjen Tadić i članovi komisije Halid Genjac, Zdenka DŽambas i Saša Magazinović učestvovali su u radu dvodnevnog Seminara o zakonodavnom procesu u Evropskom parlamentu.

U susretima sa poslanicima i zvaničnicima Evropskog parlamenta razgovarano je o odnosima Evropskog parlamenta sa parlamentima država u procesu proširenja EU.

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije parlamenta Bih imali su priliku da se upoznaju i o ulozi, načinu funkcionisanja i koordinacije rada odbora Evropskog parlamenta.

U okviru tog dijela seminara, članovi Zajedničke komisije za evropske integracije prisustvovali su sjednici Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta /AFET/, čiji su članovi o situaciji u BiH razmijenili mišljenja sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Seminar za parlamentarce iz zemalja u procesu proširenja Evropske unije organizovala je Koordinaciona grupa za demokratsku podršku i izbore Evropskog parlamenta. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Smijesno

20.06.2017 15:03

Ovo je smijesno sta ovi nasi objasnjavaju vani.U zemlji potpuno rasulo, donijeli 4 zakona za godinu dana i onda se skupe sa ovim predstavnicima debelih racuna i nama poruce da je napredak vidljiv.Ostalo im je jos samo da nas ubjedjuju da smo svi slijepi kod ociju i blesavi.I stite naravno pri tome nacionalne interese.

ODGOVORITE