Zatvorenik sebi prerezao vrat

Aleksandar Stanimirović (38) prerezao je sebi sinoć vene i vrat poklopcem od konzerve u ćeliji KPZ Zabela u Požarevcu, nakon čega je preminuo u požarevačkoj bolnici.

Srbija 20.06.2017 | 12:34
Zatvorenik sebi prerezao vrat
Kako "Blic" saznaje, Stanimirović je na odsluženje zatvorske kazne od dve i po godine došao juče.
 
- Bio je sa grupom zatvorenika u prijemnom odeljenju. Večarali su i ostali da gledaju TV. U jednom momentu, Stanimirović se sam povukao u ćeliju. Tu je, par minuta kasnije i nađen, sa prerezanim venama na rukama i posekotinom preko vrata, kaže za "Blic" izvor upućen u detalje uviđaja.

Pored tela nađen je poklopac konzerve, koju je Stanimirović očigledno uspeo da sakrije od čuvara.

U Ministarstvu pravde kažu da je Stanimiroviću odmah u ćeliju pružena prva pomoć, kako bi se zaustavilo krvarenje.

- On je hitno prevezen u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde je pokušana njegova reanimacija, ali su lekari, nažalost mogli samo da konstatuju smrt - kažu u Ministarstvu pravde.

U Ministarstvu navode da je požarevačka policija odmah izvršila uviđaj, kome je prisustvovao zamenik javnog tužioca, i koji je naložio obdukciju tela preminulog zatvorenika.

Stanimirović je, inače rodom iz Pančeva, a na zatvorsku kaznu je osuđen zbog razbojništva.

- On je lečeni narkoman, koji je nekoliko puta bio hospitalizovan u različitim institucijama za odvikakavnje od bolesti zavisnosti. Imao je "dosije" kao maloletnik, ali je ovo bio prvi put da je osuđen na zatvorsku kaznu, što mu je očigledno teško palo - kaže izvor "Blica".

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar