Rus oštro o "Grofu": Zašto su ga vratili kod nas?!

Predsednik nacionalne asocijacije trenera Rusije žestoko kritikovao povratak Miodraga Božovića u tu zemlju.

Fudbal 22.06.2017 | 09:00
Rus oštro o "Grofu": Zašto su ga vratili kod nas?!
Nedugo posle rastanka sa Crvenom zvezdom, Miodrag Božović (49) našao je novi klub, u Rusiji.

Doskorašnji šef struke crveno-belih preuzeo je Arsenal iz Tule, nakon što je dogovorio uslove pod kojima će preuzeti tim koji je prošle godine vodio veliku i ipak uspešnu borbu za opstanak u Premijer ligi te zemlje.

Ipak, njegov povratak u Rusiju nije naišao na odobrenje svih. Najglasniji u kritici tog poteza kluba iz Tule je Anatolij Samohvalov, predsednik nacionalnog udruženja trenera te zemlje.

Optužujućim tonom, on je poručio da Božović nije ostvario zavidne rezultate u Amkaru, gde je radio dva puta, kao ni u Moskvi, Rostovu, Dinamu i Lokomotivi.

"Božović je radio u mnogo klubova kod nas i nije postigao ništa. U Rusiji ima nekoliko trenera koji su na visokom nivou i isto tako ne razumem ni to što je Rostov imenovao Leonida Kučuka, koji je radio sa Božovićem i zajedno nisu ništa ozbiljno postigli. Nisu imali značajnijih uspeha i njihov povratak je nejasan", rekao je Samohvalov.

Ovakvu kritiku na račun Božovića, osvajača Kupa Rusije 2014, on je opravdao brigom za domaće trenere.

"Uvek želim sve najbolje svakome, ali ne shvatam opredeljenje vodećih ljudi klubova, koji ne obraćaju pažnju na naše stručnjake. Razumem kada pozovemo Roberta Manćinija, koji je poznati stručnjak, koji ispred sebe stavlja najviše ciljeve, iako ni to ne garantuje uspeh".

Iako "u načelu" podržava dolazak trenera kao što je Manćini u Rusiju, i tom potezu nalazi manu.

"Prema mom mišljenju ista je stvar i sa Sergejem Semakom, koji je sazreo da vodi Zenit. Nedavno je položio testove za "Pro" licencu i ostavio je odličan utisak na mene. Već danas bi mogao da radi na mestu na koje je postavljen Manćini. Na kraju, ako mi je Manćinijev dolazak jasan, postavljanje Božovića i Kučuka uopšte ne mogu da razumem", dodao je Samohvalov. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar