Furiozni Juventus ''ubo het-trik''!

Tri pojačanja za nekoliko sati - dvojica od 65. 000. 000 evra i jedan za džabe! Italijanski šampion doveo tri velika pojačanja, čekaju se još zadnji vezni i desni bek.

Fudbal 20.06.2017 | 12:45
Furiozni Juventus ''ubo het-trik''!
Čekao se Juve i konačno je krenuo! Za samo nekoliko sati, Bjankoneri su završili tri velika pojačanja. Sva tri u napadačkoj liniji tima. Opremu Stare dame će zadužiti Daglas Kosta iz Bajerna, Patrik Šik iz Sampdorije i Keita Balde iz Lacija. Potvrde stižu sa svih strana...

Daglas Kosta će biti najveće pojača je Juventusa ovog leta. Iz Nemačke stiže potvrda da je posao dogovoren posle nekoliko dana pregovora. Bajern je pristao da smanji zahteve sa 50.000.000 evra, Juventus je pojačao ponudu na 40.000.000 evra za obeštećenje. Bavarci su ranije istakli da su Kosta i Renato Sančez igrači koji su na prodaju ovog leta i Juve nije gubio vreme. Dogovor je postignut i sa igračevim menažderom ŽunioromMendonzom. Barzilac će u Juventusu zarađivati 6.000.000 evra tokom petogodišnjeg ugovora. ovo znači i da Juve odustaje od Federika Bernardeskija iz Fiorentine.

Drugo je pojačanje je Patrik Šik, kao što se i najvljivalo. Juve je paltio Sampdoriji otkupnu klauzulu od 25.000.000 evra i igrač će posle EP za mlade reprezentacije obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor.  

„Pregovori su završeni i sada smo u fazi razmene dokumentacije. On je želeo da pređe u Juventus i sada je praktično njihov igrač“, rekao je sinoć Sampdorijin predsednik MasimoFerero.

Još nije potvrđeno da li će Šik u narednoj sezoni igrati za Juve ili će negde na pozajmicu, ali nema dileme da je njihov igrač.

Na kraju, Juventus je dogovorio i dolazak Keite Baldea iz Lacija. Senegalac kojem za godinu dana ističe ugovor je doveo Lacio u sličnu situaciju kao Donaruma Milan. Odbio je novi ugovor i rešio da napusti klub ovog leta za obeštećenje koje je manje od njegove realne vrednosti ili da ode narednog leta kao slobodan igrač. Zato je odbio Milan, zato je odbio Everton i još neke klubove. Verovatno će to značiti i da će pasti u nemilost Lacija i predsednik Lotita. Klub će ga verovatno proterati iz prvog tima kao što su ranije uradili Pandevu i Zarateu, ali će on isterati svoje... Najverovatnije će prvog januara potpisati predugovor, a onda na leto 2018. posle sezone na tribinama pojačati Juventus kao slobodan igrač.

Juventus je na ovaj način završio većinu posla u prelaznom roku. Čeka se još zadnji vezni, a u opticaju su Nzonzi, Matuidi, Matić i još neka imena. I moguće, desni bek pošto je DaniAlves na korak od prelaska u Mančester Siti. Kandidati su De Šiljo iz Milana i Orije iz Pari Sen Žermena.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar