SNS podržao Vučićevu odluku

Poslanici Srpske napredne stranke podržali su jednoglasno odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da budući premijer Srbije bude Ana Brnabić, kaže potpredsednica te stranke Marija Obradović. Ne isključuje mogućnost novih izbora, ali kaže da je to "malo verovatno".

Srbija 19.06.2017 | 21:40
SNS podržao Vučićevu odluku
Marija Obradović je, nakon sastanka predsednika Srbije i lidera SNS-a sa poslanicima SNS-a i liste koju je predvodila ta stranka, izjavila da je iskazana snažna podrška, a da predstoji da se do četvrtka proveri da li ima 128 glasova podrške za Anu Brnabić.

"U Skupštini Srbije, do kraja ove nedelje, krećemo sa raspravom o formiranju Vlade Srbije. Predstoji nam da prebrojimo da li imamo 128 glasova 'za'. To je veoma ozbiljan posao i veoma odgovorno pristupamo tome", rekla je Obradovićeva.

Dodala je da se oko stotinu prisutnih izjašnjavalo lično, da su imali različite stavove.

Mnogi, rekla je, nisu bili oduševljeni predlogom za mandatara, ali su odlučili da joj poklone poverenje zbog Vučića.

Mnogi takođe nisu bili za veće učešće SPS-a u Vladi, kako je to predložio predsednik Srbije i lider stranke.

Nije isključila mogućnost da se ne obezbedi podrška i ide na nove izbore, ali je istakla da je za to "mala verovatnoća".

Kako je rekla, treba reći istinu, jer je mnogo važnije što su ljudi ustali i rekli zbog čega misle da treba sada da podrže neku drugu opciju, ali i da veruju u Vučića zbog svega onoga što je uradio prethodnih godina i da daju apsolutnu podršku njemu i njegovoj odluci.

Dodala je da nije važno o kome je tačno reč, jer je najvažnije da je SNS jedinstven tim.

Izvor: RTS, Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Але

19.06.2017 16:13

Срамота, исто као кад би Немац из Дахау био премијер у Израелу.

ODGOVORITE
Name

075

19.06.2017 18:09

Gospodine, neka mi Marsovac bude premijer, samo da konačno u petoj deceniji života počnem da živim!!

Name

Але

20.06.2017 04:44

Продане душе и они који мисле само алаво на паре, никад нису задовољне и никад неће знати живети, као ти. Како те није срамота?

Name

BOBA

19.06.2017 16:18

NAJVAŽNIJE U SVEMU JE PROGRAM I DA NIJE STRANAČKA LIČNOST ONI STRANKU UVIJEK GURAJU IZNAD SVEGA TO TREBA BITI NA DRUGOM MJESTU A NE NA PRVOM MOJE MIŠLJENJE PODRŠKA ANI .

ODGOVORITE
Name

hm

19.06.2017 17:09

Zar nije iz Srbije mandatarka, Srbijanka?

ODGOVORITE
Name

maxo

19.06.2017 18:38

Kao i svagdje svima je vlast bitnija nego vlastitio misljenje Anu nepodrzava ni 30% clanova SNSa al ce oni koji odlucuju da je podrze da ih Vucic ne bi izbacio iz stranke ili bar sa funkcije. Ni D od demokratije to nije.

ODGOVORITE