Niz tragedija na putevima u BiH

Četiri osobe, uključujući i dvoje dijaliznih pacijenata, poginule su u tri odvojene teške saobraćajne nesreće, koje su se od subote, u 12. 20, pa do danas ujutro, dogodile na području Novog Goražda, Višegrada i Zvornika. Time je nastavljen crni niz na bh. putevima, gdje je od utorka život izgubilo ukupno 13 osoba.

Bosna i Hercegovina 18.06.2017 | 21:47
Niz tragedija na putevima u BiH
U mjestu Podmašići, opština Novo Goražde, u sanitetskom vozilu su u subotu, nešto nakon podneva, poginuli Dragomir Arsić (74) i njegova saputnica Radmila Marić (65), koja je, baš kao i on, dijalizni pacijent. Riječ je o sudaru kamiona MAN i saniteta, u kojem su povrijeđena još tri pacijenta, a koji su tih trenutaka prevoženi iz Višegrada na dijalizu u bolnicu u Foči.

"Arsić je na mjestu događaja preminuo, a Marićeva u Univerzitetskoj bolnici u Foči", saopšteno je iz Policijske uprave Foča, uz navođenje inicijala.

Na području koje pokriva Policijska uprava Foča, istog dana, oko 21 sat, dogodila se još jedna stravična nesreća, i to u višegradskom mjestu Dobrun, gdje je porodica Vidaković iz Srbije vozilom sletjela u rijeku Rzav, a život je izgubila tridesetčetvorogodišnja Stoja Vidaković.

Povrijeđena je njena sestra Ivana (32) te majka Stanica (57), kao i otac Đorđe (59), vozač forda koji se, pod još nerazjašnjenim okolnostima survao u rijeku. Poznanici stradale porodice Vidaković kažu da su oni porijeklom iz RS i da su u vrijeme nesreće najvjerovatnije išli kod nekog od rodbine.

Nakon nesreće, Đorđe i Ivana su prevezeni u bolnicu u Užice, dok su Stanica i njena kćerka Stoja prebačeni u fočansku bolnicu, gdje je Stoja danas izgubila bitku za život.

Bitku za život danas je izgubio i Jovan Tešić (23) iz Srbije, i to oko 4.50, kada je automobilom iz za sada neutvrđenih razloga sletio s puta u mjestu Mostanica, na području Zvornika.

"Automobil opel sletio je s ceste i tom prilikom je stradao J.T., državljanin Srbije", kazao je Miljan Bobar, portparol Policijske uprave Zvornik. Uviđaj na mjestu te tragedije danas su obavili policajci Policijske stanice Bratunac, a tačan uzrok nesreće biće poznat tek nakon obavljenih vještačenja.

Tragedije se nižu još od utorka, a samo u četvrtak i petak poginulo je pet osoba, dok su još dvije potom preminule od posljedica povreda zadobijenih u ta dva dana.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

dzoni

18.06.2017 19:55

Nepaznja,bezobrazluk,svi kao negdje zure zbog zbog nekoliko minuta,a zbog tih minuta ljudi moji 13 zivota za 7 dana!?!!!?

ODGOVORITE
Name

vozač

18.06.2017 20:10

U Zakon unijeti da se provjeravalu psiho-fizičke sposobnosti vozača svakih 5 godina. Ovo je strava i užas šta se dešava na drumovima.

ODGOVORITE
Name

A mafija

18.06.2017 22:07

A jel se auto mafija sudara.Ona nasa ponos srpska iz gorovitih suma.Ajde ministre hapsi taj sljam.Sta si se uhvatio politike ko pijan plota.

Name

20 KM. tehnicki!

18.06.2017 21:09

Platio prije neki dan za krsinu!

ODGOVORITE
Name

stranac

19.06.2017 04:15

TELEFONIRANJE U VOZNJI, LOSI PUTEVI, KAO I PRETICANJE NA PUNOJ LINIJI. TIPICNA BOSANSKA PRAVILA, VOZACKA SE DOBIJE KAO NA LOTTO. I U SRBIJI ISTO.

ODGOVORITE